Τη δική του άποψη για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο, ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη».

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι η κατάσταση στο λιμάνι και την αγορά του Πειραιά είναι απελπιστική και δήλωσε αντίθετος με το δημοψήφισμα, εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί λύση, έστω και την ύστατη ώρα.



Αναλυτικά όσα είπε ο Μώραλης

«Ως δημοτική αρχή είχαμε και έχουμε καλή συνεργασία με την κυβέρνηση για το συμφέρον των δημοτών. Ούτε η κυβέρνηση τάσσεται, όμως, εναντίον της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Σε τέτοιες στιγμές για τη χώρα πρέπει και οι επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης να τοποθετούνται. Δεν υπάρχει Ελλάδα χωρίς Ευρώπη. Είναι μονόδρομος, παρά τα όντως σκληρά μέτρα με τις συντάξεις και την ανεργία. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.

Βλέπετε τι γίνεται αυτές τις δυο μέρες. Φανταστείτε τι θα γίνει αν χρεοκοπήσουμε και επίσημα. Όλοι οι φορείς του Πειραιά λένε “ναι” στην Ευρώπη. Μιλάμε για μια πανστρατιά ανθρώπων που δε συντάσσονται με κομματικά κριτήρια.

Ελάχιστοι άνθρωποι μπορούν να ξέρουν τι γίνεται. Είναι μια παγκόσμια παρτίδα σκάκι. Εκφράζω την ελπίδα μου, έστω και την ύστατη ώρα, να βρεθεί λύση. Να φτάσουμε σε μια συμφωνία, να ηρεμήσει η κατάσταση και μετά η κυβέρνηση έχει 3,5 χρόνια για να κάνει αυτά που θέλει. Είμαι εναντίον στο δημοψήφισμα με τον ασαφή τρόπο και τους χρονικούς περιορισμούς που τίθεται. Δεν έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη τέτοιο δημοψήφισμα.

Η κατάσταση είναι απελπιστική στα μαγαζιά. Εμείς εκλεχθήκαμε με την υπόσχεση ότι το 90% των κονδυλίων θα προέρχεται από το ΕΣΠΑ. Δεν μας παρουσίασε κανείς ένα άλλο σχέδιο. Δεν υπάρχει λοιπόν εναλλακτικό σχέδιο. Η κίνηση είναι πάρα πολύ μειωμένη και στο λιμάνι του Πειραιά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τσανάκας: «Οι ανοιχτές θέσεις για ενδεκάδα - Πάει για βασικός ο Ρέτσος»

Τσακίρης: «Υπερανταγωνιστικά τα τελευταία δύο πρωταθλήματα - Μόνο καλό κάνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο Τζούριτσιτς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την εθνική Σερβίας

Τσορμπατζόγλου: «Ο Σαββίδης μιλά στους παίκτες στα τελευταία ματς - Ημέρα που θα την εξιστορούμε για πολλά χρόνια»

Λύγισε τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι και πέρασε στον τελικό η Κ15 του ΠΑΟΚ

Σαββόπουλος: «Crash test για τον Άρη το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ενόψει του τελικού Κυπέλλου»

Ολυμπιακός: Με Ρίτσαρντς, Ιμπόρα στη Λεωφόρο - Εκτός ο Ορτέγκα

Νικολογιάννης: «Αποφασισμένοι στον Παναθηναϊκό για νίκες στα δύο τελευταία ματς της σεζόν»

Ούτε ο ΠΑΟΚ έβγαλε αποστολή - Στο ξενοδοχείο όλοι οι διαθέσιμοι!

Φρόιντφελντ: Στην Ελλάδα το VAR έχει λειτουργήσει φανταστικά καλά – Όταν δέχθηκα την πρόταση πέρασα βράδια χωρίς ύπνο