Παρατηρώ μία υπερβολή στο πως αντιμετώπισαν στα social media κάποιοι τα λεγόμενα του Κλάτενμπεργκ σχετικά με τον τρόπο που “σφύριξε” στο περιβόητο πια Τσέλσι Τότεναμ 2-2, τον Μάη του 2016, στη βραδιά που η Λέστερ πήρε οριστικά τον τίτλο. Και καταλαβαίνω πως δεν υπάρχει σωτηρία.

Γράφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος

Πρώτα από όλα να πω ότι για μένα διαιτητής με την ποιότητα και την ικανότητα του Κλάτενμπεργκ δεν υπάρχει αυτή την ώρα στην Ευρώπη.

Και ο τρόπος που χειρίστηκε τους θεατρινισμούς του Πέπε στον τελικό του Μιλάνου, λίγο πριν Ρεάλ και Ατλέτικο πάνε στα πέναλτι, το Μάη του 2016, ήταν δείγμα της ικανότητας του να διαχειρίζεται ματς. Αυτή η έκφραση πάντως το managing the game είναι πολύ παρεξηγημένη. Ακούς τους Ελληνες (παλιούς διαιτητές που κάνουν πια τους) τηλεκριτικούς των φάσεων και διαπιστώνεις πόσο μπολιασμένο είναι το σύστημα με την τυπολατρεία.

Κάρτα, εδώ κάρτα εκεί και κάρτα παραπέρα, πέναλτι όλα τα μαρκαρίσματα ή αποβολές τα πάντα επειδή “έτσι λέει ο κανονισμός”! Οι κανόνες φτιάχτηκαν για να διευκολύνουν το παιχνίδι στα σπορ και όχι για να τα καταδυναστεύουν όμως αυτό το πνεύμα με το οποίο (κυρίως και ευτυχώς) οι Αγγλοι διαιτητές προσπαθούν να βοηθησουν το ματς, στους περισσότεροους λαούς είναι ιστιοπλοία σε αχαρτογράφητα νερά!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τις προκρίσεις τις καθορίζει το χορτάρι και όχι τα λόγια και τα ονόματα και οι Σκωτσέζοι το απέδειξαν ξανά

Η Λίβερπουλ πιστεύει πάντα πως θα σκοράρει έστω και αργά, όμως όποιος παίζει συνέχεια με τη φωτιά θα καεί!

Έκανε περίπατο στη Σερβία, αλλά ο Τούχελ θα έχει πιο δύσκολα εμπόδια για να κάνει η Αγγλία το επόμενο βήμα!

Τις μεταγραφές τις κρίνει το χορτάρι και εκεί θα κριθεί ο Ίσακ, όπως κάποτε οι Σίρερ, Ρούνεϊ, Ανρί, Κιν και Βερόν

Ο Σον υπήρξε ο καλύτερος (συμ)παίκτης που είχαν όλοι στην Τότεναμ και φεύγει σαν αληθινός αρχηγός!

Ένα πρωτάθλημα δεν κερδίζεται με καλό ξεκίνημα, αλλά άνετα χάνεται με ένα κακό, όπως σωστά έλεγε πάντα ο Σερ Άλεξ!

Ο Φρανκ με αυτά που έκανε στη Μπρεντφορντ έχει γεμάτο «ρεζερβουάρ», αλλά η Τότεναμ είναι τεράστιο ρίσκο!

Χέιζελ: Η γιορτή που με ευθύνη των μεθυσμένων οπαδών και της ανικανότητας UEFA και Βέλγων, έγινε εφιάλτης!

Όποιος από Γιουνάιτεντ και Τότεναμ πάρει το τρόπαιο, είναι ευρωπαϊκός τίτλος και φυσικά δικαιούται να πανηγυρίζει!

Ίντερ και Μπαρτσελόνα, σε δυο ματς απέδειξαν, γιατί το ποδόσφαιρο παραμένει το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο!