Να κερδίσει χρόνο προσπαθεί εκ νέου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφορικά με τις εκλογές στην ΕΠΟ που έχουν προγραμματιστεί για τις 9 Οκτωβρίου, προσθέτοντας μια φράση στο υπό ψήφιση νέο αθλητικό νομοσχέδιο που υποχρεώνει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να διενεργήσει τις αρχαιρεσίες της το τελευταίο δίμηνο του έτους (Νοέμβρη-Δεκέμβρη).

Πέρα από τις προβλέψεις του υφιστάμενου νόμου, η ΕΠΟ επέμενε να κάνει τις εκλογές της στις 9 Οκτωβρίου, με δεδομένο ότι τις είχε προκηρύξει πριν την ψήφιση του νόμου και σύμφωνα με το καταστατικό της.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, προφανώς θεωρώντας ότι πρέπει να κερδίσει χρόνο μήπως και πετύχει τον διακαή του πόθο που είναι να αλλάξει το εκλογικό σύστημα (και) στην ΕΠΟ, διαμόρφωσε τη νέα διάταξη ως εξής:

«Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος, πλην του χρόνου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, ως προς τον οποίον ο νόμος κατισχύει κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης».

Η προσθήκη αφορά τη φράση «…πλην του χρόνου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών…», ώστε ο νόμος (που προβλέπει εκλογές Νοέμβρη-Δεκέμβρη) να υπερισχύει.

Βέβαια, ουδείς κατανοεί τι περιμένει ακριβώς να κερδίσει από αυτό. Ειδικά από την ώρα που η FIFA έχει ξεκαθαρίσει ότι οι εκλογές θα γίνουν όπως προβλέπει το Καταστατικό της ΕΠΟ, πράγμα που και ο ίδιος ο Αυγενάκης έχει αναγκαστικά αποδεχτεί, εξαιρώντας την ποδοσφαιρική ομοσπονδία από το νέο εκλογικό σύστημα όπου ψηφίζουν πλέον όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπαντής: «Πάτησαν σε μία ψεύδη είδηση για τον Ιωαννίδη και έβγαλαν τα απωθημένα τους»

«Επέλεξε να εκπροσωπήσει την εθνική Αλβανίας ο Σίνα»

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νέων στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ19

Πανέμορφη στιγμή: Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Youth League

Άγρια επεισόδια σε αγώνα τοπικού στην Ηλεία: Με κατάγματα στο νοσοκομείο ποδοσφαιριστής, συνελήφθη ένα άτομο!

Επετειακό φιλικό των Legends 2004 με UEFA Stars για τα 20 χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας!

Οι γκολάρες Παπακανέλλου-Μπακούλα από άλλη λήψη και η στέψη: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μίλαν

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα τοπικού στην Πάτρα: Ποδοσφαιριστής γρονθοκόπησε διαιτητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Με φόρα από την κορυφή της Ευρώπης, η Κ19 του Ολυμπιακού θριάμβευσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

«Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία»: Το συγκλονιστικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών στα γήπεδα της Α' Εθνικής