Δεν υπάρχει στην παρούσα φάση μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον Ολυμπιακό από το να τον θεωρήσεις τελειωμένο και να περιμένεις ότι θα... γλεντήσεις πάνω στο... ξεψυχισμένο του κορμί. Είναι αυτές οι συμπεριφορές που κάνουν ακόμα και τα θολά μάτια να γυαλίζουν. Και είναι αυτές οι συμπεριφορές που πρέπει να γίνουν το κίνητρο των παικτών του Γκαρσία ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τα έχουμε πει και στο ραδιόφωνο, δεν έχει καμία απολύτως σημασία ή μάλλον δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως σημασία για τους παίκτες του Ολυμπιακού αν οι δικαστικές αποφάσεις θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν με ουσιαστικές πιθανότητες το πρωτάθλημα. Είναι κάτι που δεν τους αφορά την προκειμένη στιγμή. Αυτό που τους αφορά και αυτό που πρέπει να τους ενδιαφέρει είναι να πατήσουν γερά τα πόδια τους στο πάτωμα και να υψώσουν ανάστημα, διεκδικώντας την αξιοπρέπειά τους κι ένα φινάλε στη σεζόν με ψηλά το κεφάλι.

Δεδομένο ότι μετά το στραπάτσο από την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από μια μεγάλη εμφάνιση, από ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Για να αλλάξει λίγο το κλίμα, να αλλάξει λίγο η κουβέντα. Και το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ μετά από πολλά, πάρα πολλά χρόνια, είναι η ομάδα που παίζει με το άγχος να σηκώσει τον τίτλο του φαβορί και αυτή που έχει πολλά να χάσει από το ματς. Ο Ολυμπιακός, αντίθετα, έχει τον βολικό ρόλο της ομάδας που πάει να κάνει τη ζημιά.

Μιλάμε για 11άδες, για συστήματα, για τις επιλογές του Γκαρσία... Να τη σταματήσουμε κάπου εδώ την κουβέντα διότι σε τέτοια ματς είναι σχεδόν άχρηστη. Μπορεί να είσαι απόλυτα διαβασμένος τακτικά και να βάλεις μέσα στο γήπεδο 11 παίκτες ξεψυχισμένους που θα βάλουν τα χέρια στη μέση και θα βλέπουν τα τρένα να περνούν που θα χάσουν περίπατο. Και μπορεί να πας αδιάβαστος, μπορεί να κάνεις λάθος επιλογές αλλά να ρίξεις 11 καμικάζι στον αγωνιστικό χώρο που θα παλέψουν και θα φέρουν το ματς στον δικό τους λογαριασμό. Αυτό ψάχνει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα.

Ψάχνει παίκτες με θιγμένο εγωισμό, παίκτες που θα θυμηθούν ότι έχουν μάθει να έχουν από κάτω σε όλους τους τομείς ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ και θα είναι αποφασισμένοι να βγάλουν αυτή τη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αν ο Γκαρσία βρει 11 τέτοιους ο Ολυμπιακός θα τους κάνει μεγάλη πλάκα. Πρέπει, όμως, πριν αποφασίσει για το σύστημα και την 11άδα του αγώνα να κοιτάξει και λίγο στα μάτια των παικτών. Και να δει ποιων το μάτι γυαλίζει περισσότερο...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube