Άφατος ήταν ο πόνος της οικογένειας, των συγγενών και φίλων στην κηδεία της 21χρονης Μαρίας Νταλιάνη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Πλήθος κόσμου την Τετάρτη το μεσημέρι συνόδευσε την άτυχη φοιτήτρια στην τελευταία της κατοικία με ένα «γιατί» να είναι ζωγραφισμένο στο πρόσωπο των πολύ κοντινών της ανθρώπων.

Κανείς δε μπορεί να πιστέψει πώς το μυστήριο με την εξαφάνιση της 21χρονης λύθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο. «Δεν περίμενα ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε τύχει να τη δω τόσο προβληματισμένη. Πάντα γελούσε. Είχε πολλά όνειρα για τη ζωή», δήλωσε στο protothema.gr εξαδέλφη της άτυχης Μαρίας, που τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με φίλους της, είχε απομονωθεί από όλους και όλα και δεν απαντούσε στις κλήσεις τους.



«Η Μαρία δεν ήταν άνθρωπος που θα το έκανε ποτέ αυτό στον εαυτό του. Δεν πιστεύω ότι αυτοκτόνησε. Θέλω να λάμψει η αλήθεια κι αν κρύβεται κάποιος πίσω από τον θάνατό της να πληρώσει», λέει στο protothema.gr φίλος της 21χρονης. «Στις 26 Αυγούστου, λίγες ημέρες πριν χαθεί, γιορτάσαμε τα γενέθλιά της. Όταν της είπα “να ζήσεις αγάπη μου”, εκείνη μου απάντησε “δεν ξέρεις. Μπορεί και να μη ζήσω και να τελειώσει η ζωή μου”», υποστηρίζει στενή φίλη της Μαρίας, ξεσπώντας σε λυγμούς.



Την ίδια ώρα γείτονες κάνουν λόγο για καβγάδες και εντάσεις μέσα στο σπίτι της 21χρονης. Με βάση μαρτυρίες, οι τσακωμοί στο διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο, όπου διέμενε η Μαρία μαζί με τη μητέρα και τον πατριό της, ήταν αρκετά συχνοί, ενώ φίλοι της άτυχης κοπέλας υποστηρίζουν ότι η Μαρία ήταν πολύ προβληματισμένη για αυτή την κατάσταση. Δεν ήταν, μάλιστα, λίγες οι φορές που τους είχε εκμυστηρευτεί πως μόλις τελειώσει τις σπουδές της ως νηπιαγωγός σκεφτόταν να φύγει από την Αθήνα.



Πώς γίνεται να βρέθηκε νεκρή έχοντας μαζί το κινητό της τηλέφωνο; Πώς ενώ είχε κινητικά προβλήματα η Μαρία κατάφερε να σκαρφαλώσει και να κάνει βουτιά θανάτου από τον τέταρτο όροφο; Πώς ενώ την έψαχναν από τις 30 Σεπτεμβρίου βρήκαν το πτώμα της στον ακάλυπτο στις 5 Οκτωβρίου, αν και ο πατριός της δήλωσε ότι κοιτούσαν εκεί κάθε μέρα; Γιατί ο άνθρωπος που τη μεγάλωσε μίλησε για εγκληματική πράξη, ζητώντας τη σύλληψη του δολοφόνου; Αυτά είναι τα ερωτήματα που βασανίζουν όσους γνώριζαν πολύ καλά την 21χρονη και στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικές αρχές.



Το σενάριο της αυτοκτονίας φαίνεται ως το πιθανότερο, καθώς στο διαμέρισμα της οικογένειας στο Παγκράτι δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης. Ωστόσο, η 21χρονη δεν είχε αφήσει κάποιο σημείωμα, που να παραπέμπει σε αυτοκτονία, κι έτσι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει και ρίχνοντας φως στην παραμικρή λεπτομέρεια, προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο. Σημειώνεται πως τα πρώτα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, καθώς το πτώμα δεν έφερε ίχνη. Έφερε, εντούτοις, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα σε όλο το κορμί, πιθανώς από την πτώση από τον τέταρτο όροφο.



Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε κλούβα της ΕΛΑΣ στον Πλατύκαμπο: Τραυματίστηκε ο συνοδηγός

Τέμπη–Δίκη για τα βίντεο: Εν μέρει αποβολή της πολιτικής αγωγής πρότεινε η εισαγγελέας

Κερατσίνι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεβαν μηχανάκια

Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν τα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή - Βρέφος το ένα

Τραμπ: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολέμου με τη Βενεζουέλα

Ν. Παππάς: Σήκωσα το χέρι μου αλλά δεν γρονθοκόπησα τον δημοσιογράφο - Δεν με τιμά αυτή η πράξη

Πορτογάλος, πρώην φοιτητής του Μπράουν, ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο-Δύο μέρες μετά σκότωσε καθηγητή του MIΤ

Καραναστάσης: Ήπια 2 ποτήρια κρασί και μετά δυστυχώς πήδηξα στο αμάξι – Από αύριο μόνο φραπέ

Λιμενικό και Frontex διέσωσαν 545 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

Αποθεώθηκε ο Μαζωνάκης στην πρεμιέρα του μετά τις καταγγελίες: «Είμαι ο Γιώργος, ο αληθινός»