•Η χρονιά δείχνει χαμένη για τον Ολυμπιακό, σε επίπεδο πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Υπό την έννοια της απώλειας των στόχων.

•Ο Ολυμπιακός μετά και την 20η αγωνιστική είναι στο -9 από τον ΠΑΟΚ και στο -7 από την ΑΕΚ. Την στιγμή που την 18ηαγωνιστική ήταν στο +1 και στο +3 αντίστοιχα!!! Μέσα σε τρεις αγωνιστικές, ήρθαν τα πάνω κάτω, με τις δύο ισοπαλίες σε Τρίπολη και Περιστέρι και την ήττα από την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, που λόγω και της τιμωρίας σήμαινε χάσιμο έξι βαθμών…

•Υπάρχουν, ωστόσο, ακόμη εννιά παιχνίδια για τον Ολυμπιακό. Κι εννιά παιχνίδια είναι πάρα πολλά, για να το «αφήσει» η ομάδα. Αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι τη δουλειά της όσο γίνεται καλύτερα.

•Κατ’ αρχάς γιατί πάντα υπάρχουν και τα χειρότερα… Εκεί που νομίζεις ότι δεν πάει πιο κάτω, πάντοτε υπάρχει το πιο κάτω. Ο Ολυμπιακός αν δεν συνέλθει μπορεί να έχει ακόμη πιο επώδυνα αποτελέσματα και να τερματίσει κι ακόμη πιο κάτω στη βαθμολογία και γενικά το όλο κλίμα να γίνει ακόμη πιο δυσάρεστο.

•Για όποιον το έχει ξεχάσει, τα τρία επόμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι τα δύο στο Καραϊσκάκη, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, με τον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό και το ενδιάμεσο στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ. Και ήδη ο Ολυμπιακός είναι πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη, τρία για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο… Πώς θα είναι η κατάσταση, αν τα πέντε ματς χωρίς νίκη, γίνουν οκτώ;

•Κατά την γνώμη μου, το πρώτο που πρέπει να γίνει ενόψει του τελευταίου κομματιού της σεζόν είναι πιο σωστές επιλογές. Πρέπει να παίζουν, αυτοί που πραγματικά θέλουν να παίζουν-που έχουν διάθεση για να τρέξουν, να παλέψουν, να παίξουν μπάλα. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να παίζουν όσοι για διάφορους λόγους δεν μπορούν η, δεν θέλουν να παίζουν η, δεν ξέρουν αν μπορούν η, αν θέλουν να παίζουν!

•Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να συγκροτείται ενδεκάδα, βάσει ονομάτων και αποδοχών συμβολαίων-τα αποτελέσματα τα είδαμε. Κι όταν λέω αποτελέσματα, εννοώ πρωτίστως τις εμφανίσεις, που έφεραν αυτά τα αποτελέσματα. Α, κι από αυτούς που θέλουν να παίξουν, πρέπει να επιλέγονται οι καλύτεροι… Αυτοί δηλαδή με τη νοοτροπία του Ρομάο, του Μάριν η, του Ταχτσίδη, που έκανε σαν τρελός να συνεχίσει να παίξει στο Περιστέρι, παρά τον τραυματισμό του.…

•Και το δεύτερο που μπορεί να έχει νόημα είναι να δοθούν ευκαιρίες σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες, ει δυνατόν σε όλους. Με έξυπνο τρόπο. Όχι σε ένα ματς, να μπουν π.χ. όλες οι ρεζέρβες. Να γίνει μία σωστή διαδικασία, ώστε να βοηθηθούν και τα παιδιά που έχουν παίξει ελάχιστα να δείξουν τι μπορούν να κάνουν κι αν και πόσο μετράνε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube