Συνέρχεται με τον Φαν'τ Σχιπ στον πάγκο του ο Άγιαξ!

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, με τις δυο ομάδες να αναμένεται να παίξουν έναν «τελικό» για το Conference League (14/12), επικράτησε με 2-1 της Ναϊμέγκεν στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Eredivisie, δείχνοντας το ανοδικό της πρόσωπο το τελευταίο διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο «Αίαντας» πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα, είναι αήττητος εδώ και πέντε παιχνίδια (τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία) και με 18 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση, στο -4 από την πρώτη πεντάδα.



Οι φιλοξενούμενοι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μπήκαν με ορμή, έκαναν δική τους την κατοχή και προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό. Στο 8' ο Μπρόμπεϊ έχασε μοναδική ευκαιρία εξ επαφής, ενώ ο «Αίαντας» παρά τις 11 τελικές που δημιούργησε, του έλειψε η αποτελεσματικότητα και πήγε στα αποδυτήρια για την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους με το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, συνδύασε την υπεροχή του με γκολ και έτσι έφτασε στους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Κρίστιαν Χλίνσον άνοιξε το σκορ στο 57’ για το 1-0, ενώ ο Μπόργκες στο 88’, που είχε περάσει στο γήπεδο δυο λεπτά νωρίτερα, σημείωσε το 2-0 και σφράγισε το «τρίποντο» για την ομάδα του Φαν'τ Σχιπ.

Παρόλα αυτά, η Ναϊμέγκεν δεν τα παράτησε και μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις με τον Ταβσάν, χωρίς ωστόσο, να βρει το γκολ της ισοφάρισης, με τον Άγιαξ να παίρνει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Η ενδεκάδα του Άγιαξ: Ραμάι, Γκάεϊ (46’ Σούταλο), Χάτο, Ρενς, Μάρτα, Τέιλορ, Ταχίροβιτς, Μπερχβάιν (86’ Φορμπς), Χλίνσον, Μπερχάους, Μπρόμπεϊ (66’ Άκπομ)

Στο άλλο ματς που διεξήχθη την ίδια ώρα (15:30), η Τβέντε νίκησε εκτός έδρας με 3-1 τους Γκόου Αχέντ Ινγκλς και πάτησε στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα με 30 πόντους και στο -12 από την πρωτοπόρο, Αϊντχόφεν.

Ο Ουγκάλντε άνοιξε το σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού, με τον Στέιν να διπλασιάζει τα τέρματα για την ομάδα του. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μείωσε σε 2-1 με τον Λανσάνα, με τον Τάχα να διαμορφώνει το τελικό 3-1 για την Τβέντε.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 1/12
Χέρενφεν-Αλμερε Σίτι 3-0

Σάββατο 2/12
Φόλενταμ-Τσβόλε 0-5
Βάαλβαϊκ-Εξέλσιορ 2-2
Φορτούνα Σιτάρντ-Φίτεσε 3-1
Χέρακλες-Σπάρτα Ρότερνταμ 0-1

Κυριακή 3/12
Φέγενορντ-Αϊντχόφεν 1-2
Γκόου Αχέντ Ινγκλς-Τβέντε 1-3
Ναϊμέγκεν-Αγιαξ 1-2
Ουτρέχτη-'Αλκμααρ 17:45

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube