Σπουδαία εμφάνιση από τον Εριόν Νάιτον, καθώς λίγες μέρες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον κατάφερε να πάρει τη νίκη στο μίτινγκ της Ουγγαρίας με ρεκόρ αγώνων 19,88. Ο 18χρονος πλέον κατέχει επτά από τους οκτώ ταχύτερους χρόνους που έχουν σημειωθεί από οποιονδήποτε αθλητή στο αγώνισμα των 200 μέτρων στην κατηγορία αθλητών κάτω των 20.

Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν μια συνάντηση χρυσού επιπέδου World Athletics Continental Tour στο Σεκεσφεχερβάρ της Ουγγαρίας και για την ιστορία δεύτερος τερμάτισε ο Καναδός Άαρον Μπράουν με χρόνο 20,24 με τον Δομινικανό Αλεξάντερ Ογκάντο στην τρίτη θέση με 20,38.

Υπενθυμίζεται πως ο εντυπωσιακός Έριον Νάιτον είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, ενώ πριν λίγους μήνες με 19,49 είχε πετύχει τον τέταρτο πιο γρήγορο χρόνο στην ιστορία του αγωνίσματος κάτι που διατήρησε μέχρι το Όρεγκον με το Νόα Λάιλς να σημειώνει 19,31 και να τον ξεπερνά.

Στον ίδιο αγώνα ο Νάιτον όπως προαναφέρθηκε κατετάγη τρίτος με 19.80 εντυπωσιάζοντας για ακόμη μια φορά, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως διατηρεί τα παγκόσμια ρεκόρ στις κατηγορίες Κ18 και Κ20 στα 200 μέτρα με 19,84 και 19,49 αντίστοιχα.



Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καραλάιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube