Στην κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό AKTOR αναφέρθηκε ο Κέντρικ Ναν μιλώντας στο «CLUB 1908» και στάθηκε στον ρόλο που έπαιξε τόσο η άμυνα όσο και η επίθεση για το «τριφύλλι».

«Έχουμε τρομερή επίθεση, όπως ξέρουμε. Όλη την εβδομάδα, έλεγα στα παιδιά πως ξέρετε τι κερδίζει τους τίτλους: η άμυνα. Να παίξουμε σκληρή άμυνα, να βγάλουμε άμυνες και μετά να αφήσεις το παιχνίδι να έρθει στην επίθεσή σου και να είσαι επιθετικός. Αυτό κάναμε. Και τα καταφέραμε», επεσήμανε ο Αμερικανός σούπερ σταρ των «πράσινων».

Επιπλέον, προανήγγειλε ότι θα εκμεταλλευτεί το πενθήμερο ρεπό του Παναθηναϊκού, πηγαίνοντας διακοπές στο Ντουμπάι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο «CLUB 1908»:


- Έχεις κερδίσει το Πρωτάθλημα, την EuroLeague και τώρα ακόμη ένα τρόπαιο μπήκε στη λίστα των επιτευγμάτων σου.
«Ναι, ναι. Είναι μια παρακαταθήκη των παιδιών που έχουμε στα αποδυτήρια. Δουλεύεις σκληρά, θεωρείς υπεύθυνο ως άτομο τον διπλανό σου. Κάθε μέρα δουλεύουμε για να γίνουμε 1% καλύτεροι. Αυτό κάνουμε! Έχουμε νικητές στα αποδυτήρια, οπότε κάνουμε ένα βήμα μπροστά τις μεγάλες στιγμές».

- Όλο το παιχνίδι ήταν ένα roller coaster. Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με ένα μικρό προβάδισμα, μετά εσείς. Τι περνούσε από το μυαλό σου στα σαράντα λεπτά του αγώνα;
«Ξέρω πως το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι των σερί. Θα κάναμε εμείς κάποια σερί, θα έκαναν κι αυτοί. Το μομέντουμ πηγαίνει κι από τις δύο πλευρές. Το θέμα είναι ποιος θα κάνει το τελευταίο χτύπημα. Αυτό κάναμε εμείς στην τελευταία περίοδο. Στο τελευταίο λεπτό, στα τελευταία τριάντα δευτερόλεπτα. Το κάναμε και πήραμε τη νίκη».

- Όλοι μιλάνε για την επίθεση του Παναθηναϊκού AKTOR από την αρχή της σεζόν, αλλά η άμυνα ήταν αυτή που σας έφερε στην κορυφή στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μήπως τελικά αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ομάδας; Η σκληρή άμυνα στο φινάλε;
«Έχουμε τρομερή επίθεση, όπως ξέρουμε. Όλη την εβδομάδα, έλεγα στα παιδιά πως ξέρετε τι κερδίζει τους τίτλους: η άμυνα. Να παίξουμε σκληρή άμυνα, να βγάλουμε άμυνες και μετά να αφήσεις το παιχνίδι να έρθει στην επίθεσή σου και να είσαι επιθετικός. Αυτό κάναμε. Και τα καταφέραμε».

- Στην τελευταία περίοδο είχες την "έκρηξή" σου. Είχες κι ένα τρομερό κάρφωμα, μια φάση που θύμισε σε κάτι από το κάρφωμα στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έτσι;
«Ήταν από τον αριστερό διάδρομο, ένα εκρηκτικό κάρφωμα. Παίξαμε πικ εν ρολ με το "4". Ο Χουάντσο άνοιξε προς τα έξω, δίστασα κάπως, αλλά κι οι δύο έμειναν πίσω οπότε πήρα τον διάδρομο και ήμουν εκρηκτικός».

- Μια τελευταία ερώτηση, γιατί πριν από την έναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας θέσαμε ένα ερώτημα στους φίλους του Παναθηναϊκού: αν προτιμάνε τα κοτσιδάκια ή την αφάνα και είδαμε ότι έπαιξες με την αφάνα. Ίσως να το κρατήσεις έτσι ως το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν;
«Θα υπάρξουν στιγμές που θα τα ξανακάνω (σ.σ.: τα κοτσιδάκια). Σίγουρα όμως λατρεύω να έχω την αφάνα. Νιώθω φυσικός. Νιώθω σε μια διαφορετική κατάσταση, για να είμαι ειλικρινής. Αγαπώ και τα κοτσιδάκια. Μου αρέσει το λουκ με τα κοτσιδάκια κι έχω επίσης μια κορδέλα, που θέλω να φοράω, αλλά σίγουρα θα δείτε κι άλλα παιχνίδια στη σεζόν με την αφάνα».

- Έχετε πέντε μέρες ρεπό, όπως είπε ο προπονητής. Πού θα πας σε αυτό το πενθήμερο;
«Νομίζω πως εγώ κι η οικογένειά μου θα κάνουμε διακοπές στο Ντουμπάι. Αυτό κάναμε πέρσι, την ίδια περίοδο κι αυτό θα κάνουμε πάλι».

- Ίσως είναι ένα τελετουργικό πριν από το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, αφού είδες ότι πέρσι πήγες στο Ντουμπάι κι έπειτα κέρδισες το Πρωτάθλημα και την EuroLeague και προσπαθείς να το κρατήσεις έτσι;
«Αν κάτι δουλεύει, τότε μην το αλλάζεις! Θα κάνω λοιπόν ακριβώς ό,τι έκανα πέρσι»!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπαρτζώκας: «Το 2024 δεν έγιναν θέμα οι βολές του Παναθηναϊκού, δεν μετράμε πόσες σουτάρει ο καθένας...»

Μπαρτζώκας: «Δεν θέλω να γίνομαι γκρινιάρης, όμως έχουμε έναν τίτλο μπροστά μας» - Τι είπε για Πίτερς και φιλικό με Νικς

Σάκοτα: «Όταν ο Ολυμπιακός παίζει 40 λεπτά δυνατά, όλα είναι περιορισμένα...»

Βεζένκοφ για Πίτερς: «Του αξίζουν τα καλύτερα - Ό,τι κι αν αποφασίσει, θα έχει θέση στην καρδιά μας»

Μπαρτζώκας: «Η χαρά σε όλο τον οργανισμό είναι τεράστια - Ανησυχούσα πολύ πριν το ματς με την ΑΕΚ»

«Πίτερς αλάνι, για πάντα στο λιμάνι»: Όλο το ΣΕΦ ζήτησε την παραμονή του!

Με φόρα από τη Euroleague, ο Ολυμπιακός παρέσυρε την ΑΕΚ και έκανε το πρώτο βήμα για τους τελικούς στο γιορτινό ΣΕΦ

Συναγερμός στον Ολυμπιακό με Ντόρσεϊ, αποχώρησε από το ματς με ενοχλήσεις!

Παπανικολάου... ανοίγει διάδρομο, Ταϊρίκ Τζόουνς καρφώνει μέσα σε απόθεωση!

Το σκορ... ΝΒΑ και ο τρομερός Λεσόρ: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ στην παράταση