Yπό ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες συνεχίζονται στις θαλάσσιες περιοχές της Λέσβου και των Κυθήρων οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, από τα δύο ναυάγια σκαφών με μετανάστες που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (6/10).

Όσον αφορά στα Κύθηρα, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80 μετανάστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 95 άνθρωποι, ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη 15 αγνοούμενοι.



Αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες μόνο στη ξηρά από στελέχη του Λιμενικού και της ΕΜΑΚ καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι της τάξεως των 7 με 8 μποφόρ.

Αναφορικά με τη Λέσβο, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 28 μετανάστες, ενώ έχουν ανασυρθεί 18 σοροί (16 γυναίκες, ένας άνδρας και ένα παιδί).

Στην περιοχή επιχειρεί η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «Κάσος», ενώ από ξηράς διεξάγουν έρευνες στελέχη του Λιμενικού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι έρευνες είναι δύσκολες καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι 7 – 8 μποφόρ.

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη για ενδοοικογενειακή απειλή ο Άρης Μουγκοπέτρος - Μήνυση από την εν διαστάσει σύζυγό του

Ελικόπτερο συνετρίβη στο όρος Κιλιμάντζαρο - Πέντε νεκροί

Μεγάλες ζημιές από την καταιγίδα στον Άγιο Δημήτριo: Ο Δήμος ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια

Tροχαίο στο Χαϊδάρι με έναν νεκρό – Συνελήφθη 17χρονος που διέθετε δίπλωμα, αλλά οδηγούσε δίχως επίβλεψη γονέα

Στη Γαλλία το «μαύρο κουτί» του μοιραίου Falcon

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Βλέπω έξω καθηγητές να γυρίζουν τη μαύρη νύχτα με το σκυλάκι τους - Εκεί κατήντησε η Ελλάδα»

Τροχαίο δυστύχημα στην Ιερά Οδό - Ανήλικος ο οδηγός του αυτοκινήτου

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα Χριστούγεννα

Πτώση τιμών στις κατοικίες του Λονδίνου – Γιατί οι ακριβές περιοχές “βουλιάζουν”