Σοκ προκαλεί η νέα τραγωδία με μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Ξύλινη λέμβος με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.

Επισήμως έχουν καταγραφεί 28 νεκροί πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ωστόσο πληροφορίες του protothema.gr από τη Λέρο όπου καταφτάνουν οι διασωθέντες κάνουν λόγο για ακόμα περισσότερα θύματα.

Οι εικόνες στη Λέρο είναι ανατριχιαστικές: Πριν από λίγο κατέφτασε μία γυναίκα που έχασε και τα δύο της παιδιά στο ναυάγιο. Ενα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 9 ετών. Μία άλλη γυναίκα ούρλιαζε ψάχνοντας το παιδί της και άλλοι διασωθέντες της έλεγαν ότι έχει πνιγεί. Εθελοντής που βοηθάει τους διασωθέντες δήλωσε στο protothema.gr κλαίγοντας, ότι όλοι είναι συγκλονισμένοι στο νησί και οι εικόνες πόνου που αντικρίζουν είναι πρωτόγνωρες.

Το ναύαγιο έγινε γνωστό όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα 68 άνθρωποι διασώθησαν από τη θάλασσα και άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σύμφωνα με το Λιμενικό, η εικόνα παραμένει ακόμα ασαφής. Τη δύσκολη κατάσταση επιτείνουν και οι καιρικές συνθήκες, καθώς επικρατούν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.

Σύσκεψη για το μεταναστευτικό σήμερα στη Μυτιλήνη



O αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, θα μεταβεί σήμερα στη Μυτιλήνη, όπου και θα συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Δώρο ζωής για τρεις ασθενείς τα όργανα 29χρονου με αναπηρία που απεβίωσε στο Παπαγεωργίου

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας από εκπαιδευτικό σε σχολείο της Ηλείας

Δολοφονία Λυγγερίδη: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσαν στον ανακριτή οι γονείς του

Ποινή φυλάκισης 32 μηνών, με αναστολή, σε 67χρονο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 32χρονο γιο του

Δίωξη για ανθρωποκτονία απο πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο συζυγοκτόνο

Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από γεύματα σε σχολείο της Λαμίας

Όρμπαν: «Μεταξύ ζωής και θανάτου» ο Σλοβάκος πρωθυπουργός - Εξετάζεται η μεταφορά του Φίτσο στην Μπρατισλάβα

Νεκρό βρέφος 4 μηνών στο Διδυμότειχο

«Δεν μετανιώνω, είχε εραστή»: Κυνικός στην ομολογία του ο γυναικοκτόνος της 40χρονης στο Μενίδι

Πανικός από φωτιά τα ξημερώματα στην Πάτρα - Έτρεχαν οι κάτοικοι με κουβάδες