Ένταση φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπακς, με τον Έλληνα σούπερ σταρ να δηλώνει ξεκάθαρα πως είναι έτοιμος να επιστρέψει, την ώρα που η ομάδα του συνεχίζει να τον κρατά εκτός αγωνιστικής δράσης.

Ο «Greek Freak» έχει χάσει ήδη 10 συνεχόμενα παιχνίδια λόγω υπερέκτασης στο αριστερό γόνατο και οστικού οιδήματος, χωρίς να έχει αγωνιστεί από τις 15 Μαρτίου.

Ο Αντετοκούνμπο δεν έκρυψε την ενόχλησή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι υγιής. Δεν μου αρέσει όταν με αναγκάζουν να κάνω πράγματα αντίθετα με τη φύση μου. Είμαι παίκτης. Πληρώνομαι για να παίζω».

Ο ίδιος μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν αποδέχεται εύκολα την απόφαση να μείνει εκτός: «Ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε. Όταν κάποιος μου λέει να μην παίξω ή να μην ανταγωνιστώ, είναι σαν προσβολή για μένα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο οποίος έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο του στο NBA: «Όταν πέθανε ο πατέρας μου, ουσιαστικά εγώ μεγάλωσα τον Άλεξ. Είναι τώρα στην ομάδα και κυνηγά την ευκαιρία του. Πιστεύετε ότι δεν θέλω να παίξω μαζί του; Όποιος το πιστεύει αυτό είναι ηλίθιος».

Η προοπτική να αγωνιστούν και τα τρία αδέρφια μαζί – μαζί με τον Θανάσης Αντετοκούνμπο – ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για τον ίδιο.

Από την πλευρά των Μπακς, η απόφαση να παραμείνει εκτός σχετίζεται με τον φόβο υποτροπής, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα έχει ήδη αποκλειστεί από τα playoffs.

Ο Αντετοκούνμπο έχει χάσει 41 παιχνίδια φέτος – αριθμός ρεκόρ στην καριέρα του – λόγω και προηγούμενων τραυματισμών στη γάμπα.

Παράλληλα, το θέμα πήρε διαστάσεις, με την ένωση παικτών του NBA να επισημαίνει ότι οι ομάδες οφείλουν να χρησιμοποιούν τους υγιείς All-Stars, αφήνοντας αιχμές για «tanking».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube