Νέα ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας για τη Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, που αντιμετωπίζει κατηγορίες και για τη φονική πλημμύρα στην περιοχή της Μάνδρας τον Νοέμβριο του 2017, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 25 άτομα που παρασύρθηκαν από τα νερά.

Εκτός από την Περιφερειάρχη στην οποία αποδίδονται ευθύνες από το εισαγγελικό πόρισμα για την μη εκτέλεση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων που συνετέλεσαν στη φονική πλημμύρα, (διώκεται ήδη και για την πυρκαγιά στο Μάτι) από την Εισαγγελία διώκονται συνολικά εννέα άτομα μεταξύ των οποίων υπεύθυνοι της Περιφέρειας, οι δήμαρχοι της περιοχής, τρεις τον αριθμό, και υπεύθυνοι των δασαρχείων Αιγάλεω και Μεγάρων.

Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που σήκωσε το βάρος της μεγάλης έρευνας και η σχετική δικογραφία λόγω σπουδαιότητας θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, και μάλιστα με τον χαρακτήρα του επείγοντος.

Οι διώξεις αφορούν σε ανθρωποκτονίες από αμέλεια, σωματικές βλάβες, παραβάσεις καθήκοντος και πλημμύρα από αμέλεια, αδικήματα που σχετίζονται με την τραγική απώλεια 25 ανθρώπων, τους τραυματισμούς άλλων και βέβαια τις τεράστιες ευθύνες που συνετέλεσαν στη φονική πλημμύρα και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών και τις ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες και υποδομές.

Ειδικότερα στο εισαγγελικό πόρισμα που αριθμεί 66 σελίδες επιρρίπτονται ευθύνες σε Περιφέρεια, Δήμους και Δασαρχεία (όπου και οι διώξεις) για συγκεκριμένες παραβάσεις και για συγκεκριμένες πλημμέλειες μεταξύ των οποίων:

*έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας

*έλλειψη έργων ορεινής υδρονομίας

*πολεοδομικές παραβάσεις

*έλλειψη αστυνόμευσης και συντήρησης ρεμάτων

*έλλειψη διευθέτησης-οριοθέτησης ρεμάτων

Οι κατηγορούμενοι, εννέα συνολικά είναι:

- Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου

- Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου

- Η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη

- Ο δήμαρχος Ελευςίνας Γιώργος Τσουκαλάς

- Ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης

- Οι δασάρχες Αιγάλεω και Μεγάρων και

- Δύο υπάλληλοι των δύο δασαρχείων

Από την εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα επιρρίπτοντας στο πόρισμα της σωρεία παραλείψεων και λαθών που κόστισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους απαλλάσσονται έντεκα άτομα που είχαν καταμηνυθεί χωρίς να έχουν ευθύνη και σχέση και πέντε διότι τα άδικη.


Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πτήσεις της Aegean προς Μιλάνο και Βιέννη

Σκάνδαλο με ΜΚΟ: Λογαριασμοί στελεχών σε τράπεζες Λιθουανίας και Δανίας

Μαρούσι: Απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στο Κέντρο Διαχείρισης Κόκκινων Δανείων

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Στους δρόμους μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Ο Ερντογάν θέλει να μιλήσει με τον Πούτιν μετά τη συνάντηση με τον Ζελένσκι – Τι είπε για τις ΗΠΑ

Συναγερμός για βόμβα σε πτήση Δουβλίνο - Ρώμη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στη Γαλλία

Νέος συναγερμός στην Ευρώπη: Αεροσκάφος εξετράπη στη Γαλλία λόγω απειλής για βόμβα

«Θέλω να πεθάνουν και αθώοι»: Οι εντολές του αρχηγού της αλβανικής μαφίας για τις επιθέσεις με χειροβομβίδες στην Αθήνα

Βραζιλία: Νεκροί εκπαιδευτής αιωρόπτερου και τουρίστας που καρφώθηκαν σε τσιμεντένιο τοίχο (video)

Νέα Δημοκρατία: Ανακοινώθηκαν 11 υποψήφιοι βουλευτές για τις εκλογές του 2027