Μεξικανός δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στην πολιτεία Σιναλόα (βορειοδυτικά)· είναι ο ένατος που πέφτει νεκρός στη χώρα αυτή από την αρχή της χρονιάς, ανέφεραν χθες Πέμπτη η μεξικανική δικαιοσύνη και η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontieres, RSF).

«Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ότι πτώμα που βρέθηκε σε δρόμο (...) ήταν αυτό του δημοσιογράφου Λουίς Ενρίκε Ραμίρες Ράμος», διευκρίνισε μέσω Twitter η εισαγγελέας Σάρα Κινιόνες.

Η εξαφάνιση του κ. Ραμίρες, 59 ετών, αναφέρθηκε στις αρχές προχθές Τετάρτη το βράδυ.

Το πτώμα του ρεπόρτερ βρέθηκε χθες το πρωί κοντά στην Κουλιακάν, την πρωτεύουσα της πολιτείας.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για δολοφονία. Το πτώμα βρέθηκε στα περίχωρα της Κουλιακάν, τυλιγμένο με πλαστικό», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μπαλμπίνα Φλόρες, η αντιπρόσωπος της RSF στο Μεξικό.

Ο Λουίς Ενρίκε Ραμίρες εργαζόταν για την εφημερίδα El Debate. Ήταν επίσης ιδρυτής του ειδησεογραφικού ιστότοπου Fuentes Fidedignas.

Πρόκειται για τον ένατο δημοσιογράφο που πέφτει θύμα δολοφονίας εντός του 2022 στο Μεξικό, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για αυτούς που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα. Περίπου 150 εργαζόμενοι στον Τύπο έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000, κατά την RSF.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του