Ξεκινά από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου η εφαρμογή νέων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό την αντιμετώπιση της διασποράς της covid19.

Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μαθητές, φοιτητές, πολίτες από 12 ετών και πάνω που θέλουν να μετακινηθούν σε ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνα, τρένα, ΚΤΕΛ και πλοία ή να επισκεφθούν κλειστούς δημόσιους χώρους συνάθροισης θα πρέπει να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης (rapid test) έως 48 ώρες πριν. Το κόστος των 10 ευρώ για τη διενέργεια του τεστ βαραίνει τον πολίτη, καθώς από σήμερα, στις δημόσιες δομές θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ μόνο οι εμβολιασμένοι κατά της covid-19 και οι συμπτωματικοί πολίτες, ενώ θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Παράλληλα, υποχρεωτική είναι από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (rapid test αντιγόνου ή PCR) δύο φορές την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα των μεταφορών, που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με τα νέα μέτρα είναι υποχρεωτική η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα των μεταφορών που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες - υπό την έννοια των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως της ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400 (ΦΕΚ: Τεύχος B' 4206/12.09.2021), οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, - με   τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο Π.Δ. 84/2001 (Α' 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γερμανία: Σε ψυχιατρικό ίδρυμα οδηγήθηκε ο ύποπτος για τον εμπρησμό στη «Φωλιά του Αετού», του Χίτλερ

Εξάρχεια: Διακοπή κυκλοφορίας σε Ιπποκράτους και Σόλωνος λόγω ελέγχου για ύποπτη βαλίτσα

Γαλλία: Ξεκίνησε η κεντρική πορεία στο Παρίσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε διαδηλωτές

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες