Τις επιλογές του υπερασπίζεται για άλλη μια φορά ο πρώην υπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι ήταν ο μόνος που εκτέλεσε στο ακέραιο τα καθήκοντά του και ταυτόχρονα μιλά για την «Άνοιξη της Αθήνας που στοιχειώνει ορισμένους

Ο όρος «Άνοιξη της Αθήνας» εισάγεται με το σημείωμα που συνοδεύει το άρθρο του καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ στην ιστοσελίδα DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο συντάκτης του σημειώματος - ενδεχομένως ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης- επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι χθες στην πρώτη επέτειο «του θαραλλέου ΟΧΙ του ελληνικού λαού τα ελληνικά ΜΜΕ που ελέγχονται από τους ολιγάρχες επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν το βιβλίο του Γκάλμπρεϊθ προκειμένου να κατηγορήσουν, λογοκρίνουν ή απλά διασύρουν τον Γιάνη Βαρουφάκη. Το δηλητήριό τους ενάντια στο ΟΧΙ και στον Βαρουφάκη αποτελεί απόδειξη ότι οι αναμνήσεις της «Άνοιξης της Αθήνας» συνεχίζουν να τους στοιχειώνουν».

Ταυτόχρονα, στο σημείωμα με το οποίο προλογίζεται το άρθρο του αμερικανού καθηγητή, αναφέρεται ότι η ομάδα που εργάστηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη ήταν η μόνη που κατά τις διαπραγματεύσεις του 2015 εκτέλεσε πλήρως και επιμελώς τα καθήκοντά της υπηρετώντας την ελληνική δημοκρατία προασπίζοντας το Σύνταγμα και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. «Αλίμονο, μετά τη συντριβή της «Άνοιξης της Αθήνας» μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία διασυρμού και δυσφήμισης παραμένει ακόμα ενεργή. Το DIEM25 καλεί όλους τους Ευρωπαίους δημοκράτες να παραμείνουν σε εγρήγορση: Η προσπάθεια να συντριβεί το πνεύμα της «Άνοιξης της Αθήνας», που παραμένει ζωντανό και υγιές στην Ελλάδα παρά την περσινή ήττα θα ζημίωνε μόνιμα τις προοπτικές για μια δημοκρατική Ευρώπη», καταλήγει το σημείωμα.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τραγωδία στην Κορινθία: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε σπίτι - Νεκροί δύο νεαροί

Θάνατος 31χρονου από ξυλοδαρμό στην Πάτρα: Παραδόθηκε ένας 26χρονος

Θλίψη στο «τελευταίο αντίο» στον Γιώργο Παπαδάκη

Σοκ στην Κρήτη: Γονείς κατηγορούνται ότι βίαζαν και κακοποιούσαν τα παιδιά τους - Η καταγγελία έγινε από συγγενή

Διαβατήρια: Ψηφιοποίηση διαδικασίας συλλογής δικαιολογητικών

Flyover: Κλείνει για 2 ημέρες ο περιφερειακός για την κατεδάφιση της γέφυρας Πανοράματος

Διοικητής Αρχής Κυβερνοασφάλειας για το black out στο FIR Αθηνών: «Δεν υπήρξε καμία παρεμβολή»

Μπαράζ αποκλεισμών από τα αγροτικά μπλόκα - Κλείνουν Αθηνών - Λαμίας, Τέμπη, Ιόνια Οδό και τελωνεία

Ανεμοστρόβιλος στο Καλπάκι Ιωαννίνων «σήκωσε» ολόκληρη πτηνοτροφική μονάδα - Φόβοι για πλημμύρες στην Ήπειρο

Βουλή: Aπόσυρση του νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις ζητά η αντιπολίτευση