«Είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να τον σκοτώσουν», δηλώνει ο κ. Θανάσης Πλεύρης, συνήγορος του 27χρονου αστυνομικού που σήμερα καταθέτει στην ανακρίτρια όσα υπέστη στη Νέα Σμύρνη, όταν δέχθηκε σφοδρή επίθεση από ομάδα ατόμων μετά τη διαδήλωση της 9ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη.

Ο ειδικός φρουρός, μετά τη νοσηλεία του, καταθέτει ως μάρτυρας στη 13η Τακτική Ανακρίτρια για την άγρια επίθεση που δέχθηκε όταν διαδηλωτής τον πέταξε από τη μηχανή που επέβαινε με συνάδελφό του της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι με την κατάθεση του αστυνομικού «θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο», ενώ τόνισε πως «από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν "σκοτώστε τον, τελειώστε τον"».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, «από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν αλλά να σκοτώσουν».

Η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά επεσήμανε ότι το σωματείο των ειδικών φρουρών συμπαρίσταται στον 27χρονο συνάδελφό τους και υπογράμμισε: «Έχουμε αναλάβει την υποστήριξη της κατηγορίας, πρόκειται για δολοφονική επίθεση».

Σημειώνεται, ότι για τα επεισόδια που ξέσπασαν στη Νέα Σμύρνη, μετά από διαδήλωση για αστυνομική βία, συνολικά, είναι κατηγορούμενα 19 πρόσωπα, τρία εκ των οποίων κατηγορούνται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του 27χρονου και είναι προσωρινά κρατούμενοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επεισόδιο στο Θριάσιο Νοσοκομείο με Ρομά, φθορές και συλλήψεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στην Χαλκιδική λόγω πυρκαγιών

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Πακιστάν για το αγνοούμενο Boeing 737 – Δραματική η τελευταία εικόνα από τα ραντάρ

Οταν ο Τζεφ Μπέζος έδινε το 1% της Amazon για 50.000 δολάρια, αλλά οι περισσότεροι του έλεγαν «όχι»

Θρίλερ με το διπλό φονικό στο Αίγιο - Η μητέρα φέρεται να σκότωσε τον γιο της

Αγωνία για την τύχη της Ελληνίδας που βρέθηκε ζωντανή μετά τον φονικό σεισμό στην Βενεζουέλα

Ημαθία: Κτηματικές διαφορές πίσω από αιματηρό επεισόδιο με έναν νεκρό στην Ημαθία - Στον εισαγγελέα 47χρονος

Μια σύλληψη για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια στα Τρίκαλα

Κατάρρευση στα Πετράλωνα: Τα συντρίμμια καθυστερούν την αυτοψία - Προβληματισμός για την υγειονομική διάσταση

Aλλάζουν τελικά οι σπουδές στο εξωτερικό τη ζωή των φοιτητών;