Συνολικά επτά ύποπτοι συνελήφθησαν στη Νέα Υόρκη και άλλοι 17 στην Ιταλία, έπειτα από τον εντοπισμό κοντέινερ με κατεψυγμένα ψάρια και ανανάδες, μέσα στα οποία υπήρχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

Τα 7 άτομα στη Νέα Υόρκη χαρακτηρίζονται ως «μαφιόζοι» και παρουσιάστηκαν σήμερα στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν όπου και τους αποδόθηκαν οι εξής κατηγορίες: «ξέπλυμα χρήματος, εγκλήματα, διακίνηση ηρωίνης και πώληση όπλων. Ανάμεσα στους υπόπτους με τo μακρύ κατηγορητήριο είναι και ο Ελληνικής καταγωγής Χρήστος Φασαράκης που έμενε στο Μπρούκλιν.

Η εισαγγελέας του Μπρούκλιν, Loretta Lynch, διάβασε στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, το κατηγορητήριο αλλά και το ιστορικό πως το FBI σε συνεργασία με τις Ιταλικές κατάφεραν μετά από χρόνια να τους εντοπίσουν. Στην αντιπέρα όχθη, στην Καλαβρία, εντοπίστηκαν συγγενείς-συνεργάτες τους, που είναι ήδη όλοι στη φυλακή.

Αν καταδικαστούν οι ύποπτοι, ανάμεσά τους και ο Χρήστος Φασαράκης, θα βρεθούν αντιμέτωποι με 20 χρόνια φυλάκισης .

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Φασαράκης, ο οποίος εργάζεται στην τράπεζα Alma του Μπρούκλιν, βοήθησε τα μέλη της φαμίλιας Γκαμπίνο της Νέας Υόρκης να «ξεπλύνει» ποσό που ανέρχεται στα 500.000 δολάρια και προέρχεται από τη συνεργασία της με την Ντρανγκέτα, τη μαφία της Καλαβρίας στην Ιταλία.

Ο Φασαράκης προέρχεται από οικογένεια μεταναστών. Ο πατέρας του, ο οποίος ήταν χορευτής κρητικών χορών, έφυγε για τη Νέα Υόρκη στη δεκαετία του 1960. Κατάγεται από τον Αλίκαμπο Χανίων και δούλεψε για πολλά χρόνια ως σερβιτόρος.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής