Στο νοσοκομείο κατέληξε 91χρονος από το Οχάιο των ΗΠΑ όταν κατά λάθος του χορηγήθηκαν δύο δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού την ίδια ημέρα.

Ο Βίκτορ Σμιθ που είναι κάτοικος της κομητείας Butler County, εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna στις 22 Ιανουαρίου ωστόσο μετά ένιωθε κόπωση, μια από τις γνωστές και παροδικές παρενέργειες του εμβολίου και έπεσε κάτω σύμφωνα με το newsweek.

Ο Σμιθ που είναι άτομο με αναπηρία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αρκετές ημέρες αργότερα σε μονάδα αποκατάστασης.

Στις 25 Φεβρουαρίου το προσωπικό της μονάδας τον μετέφερε σε εμβολιαστικό προκειμένου να λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου όπως ήταν προγραμματισμένο.


Εκεί έγινε και το μπλέξιμο που είχε ως αποτέλεσμα να χορηγηθούν στον 91χρονο δύο δόσεις μέσα σε διάστημα τεσσάρων ωρών. Κανονικά πρέπει να μεσολαβήσουν 21 ημέρες μεταξύ των δύο δόσεων.

Η κόρη του, Ντον Θιοντόρ, δήλωσε στο WLWT ότι μάλλον μπέρδεψαν τον πατέρα της με κάποιον άλλο Βίκτορ. Αφού έλαβε την επιπλέον δόση ο ηλικιωμένος υπέστη σοκ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστική δυσχέρεια και με πολύ χαμηλή πίεση.

«Μού είπαν απ’ έξω απ’ έξω ότι δεν την βγάζει», περιγράφει η Θίοντορ. «Δεν θέλω να ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο σε κανέναν» πρόσθεσε. Ο 91χρονος έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και αναρρώνει.

Η μονάδα αποκατάστασης με ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στον φορέα που είχε αναλάβει τους εμβολιασμούς και ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επεισόδιο στο Θριάσιο Νοσοκομείο με Ρομά, φθορές και συλλήψεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στην Χαλκιδική λόγω πυρκαγιών

Συνεχίζονται οι έρευνες στο Πακιστάν για το αγνοούμενο Boeing 737 – Δραματική η τελευταία εικόνα από τα ραντάρ

Οταν ο Τζεφ Μπέζος έδινε το 1% της Amazon για 50.000 δολάρια, αλλά οι περισσότεροι του έλεγαν «όχι»

Θρίλερ με το διπλό φονικό στο Αίγιο - Η μητέρα φέρεται να σκότωσε τον γιο της

Αγωνία για την τύχη της Ελληνίδας που βρέθηκε ζωντανή μετά τον φονικό σεισμό στην Βενεζουέλα

Ημαθία: Κτηματικές διαφορές πίσω από αιματηρό επεισόδιο με έναν νεκρό στην Ημαθία - Στον εισαγγελέα 47χρονος

Μια σύλληψη για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια στα Τρίκαλα

Κατάρρευση στα Πετράλωνα: Τα συντρίμμια καθυστερούν την αυτοψία - Προβληματισμός για την υγειονομική διάσταση

Aλλάζουν τελικά οι σπουδές στο εξωτερικό τη ζωή των φοιτητών;