Σε ηλικία 36 ετών, ο Βρετανός ιστιοπλόος, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 και αργυρός στο Λονδίνο το 2012, Άντριου Σίμπσον, έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Νεκρός μετά από ανατροπή του σκάφους του στις ανατολικές ακτές της Καλιφόρνια, όπου προετοιμαζόταν για το Κύπελλο Αμερικής, είναι ο Άντριου Σίμπσον.

Ο Βρετανός έκανε προπόνηση όταν το καταμαράν αναποδογύρισε και τον παγίδεψε κάτω από το νερό για περίπου δέκα λεπτά, όπως έκανε γνωστό η ομάδα του, «Artemis Racing», μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

«Όλη η ομάδα είναι συντετριμμένη από αυτό που συνέβη. Τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του» ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Πολ Καγιάρντ, στην ανακοίνωση, τη στιγμή που ο πρώην αστέρας του ράγκμπι και νυν διευθυντής της «Elite Performance» της Βρετανικής Ολυμπιακής Ομοσπονδίας, Κλάιβ Γούντγουντ, έγραφε στο Twitter:

«Είμαι απολύτως σοκαρισμένος στο άκουσμα της είδησης πως ο Ολυμπιονίκης Άντριου Μπαρτ Σίμπσον είναι νεκρός μετά από ανατροπή του καταμαράν του. Οι σκέψεις μου στην οικογένειά του».

Ο Σίμπσον άφησε την τελευταία του πνοή 20 λεπτά αφότου οι διασώστες τον ανέσυραν από τη θάλασσα, προσπαθώντας να τον επαναφέρουν στη ζωή, ενώ τα υπόλοιπα 10 μέλη του πληρώματος περισυλλέχθηκαν από τα νερά της Καλιφόρνια σώα και αβλαβή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube