Σε ένα νέο κρεσέντο προκλήσεων προέβη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι οι Κύπριοι κάνουν τους… μάγκες, αλλά δεν είναι σε θέση να σταματήσουν τις δραστηριότητες της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος πρόεδρος καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ενώ μίλησε εκτενώς και για την προμήθεια του πυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, ο Ερντογάν υποστήριξε αναφερόμενος στους Κύπριους:

«Μερικές φορές μας κάνουν τους μάγκες. Αλλά εμείς με τις ένοπλες δυνάμεις μας εκεί παίρνουμε θέση και συνεχίζουμε τις έρευνες. Τις προάλλες τί είπαν; Είπαν ότι θα βγάλουν ένταλμα σύλληψης για το προσωπικό μας εκεί. Κι εμείς τί τους είπαμε; Να μας συμπαθάτε αλλά “αν σας περνά, ελάτε να τους συλλάβετε” τους είπαμε». ?

Ερντογάν: Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τα δικαιώματά των Τ/Κ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε στη συνέχεια ότι «δεν θα μπορέσουν να τους συλλάβουν. Δεν φτάνει η δύναμή τους γι’ αυτό. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε Τούρκοι. Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία».

Λίγες ώρες μετά την προκλητική εξαγγελία του ψευδοκράτους για τα Βαρώσια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισήμανε ότι «δεν χαρίζουμε σε κανέναν τα δικαιώματα και το δίκαιο των αδελφών μας Τ/Κ».

Ο Ερντογάν μίλησε και για το γεωτρύπανο «Πορθητής» -για το οποίο χθες η Αγκυρα ανακοίνωσε ότι προχώρησε κανονικά σε γεώτρηση- καθώς και για το «Γιαβούζ», το δεύτερο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας. Οπως αναφέρει το SigmaLive, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή το πλοίο μας (σ.σ. ο «Πορθητής») είναι στην περιοχή και πηγαίνει και το άλλο (σ.σ. «Γιαβούζ»)».

Σε ό,τι αφορά τους ρωσικούς S-400 ο Ερντογάν συνέδεσε το ζήτημα με την αγορά των S-300 από την Ελλάδα, λέγοντας ότι «ενώ δεν ήταν πρόβλημα για την Ελλάδα να πάρει τους S-300, παρόλο που ήταν μέλος του ΝΑΤΟ, τώρα γιατί κάνουν τόσο σαματά για την αγορά των S-400 από την Τουρκία;»

Ερντογάν κατά Μακρόν: Μα ποιος είσαι εσύ και μας λες να φύγουμε;
Αμέσως μετά επιτέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν διερωτώμενος γιατί η Γαλλία ενοχλείται από τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν συγκεκριμένα είπε:

«Τις προάλλες έκανε δηλώσεις ο Μακρόν. Να φύγει η Τουρκία από εκεί. Μα ποιος είσαι εσύ και μας λες να φύγουμε; Εσύ έχεις εδώ ακτές; Έχεις εσύ καμία σχέση με εδώ; Αλλά η Τουρκία δεν έχει μόνο ακτογραμμή, είναι και εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Εδώ η Ελλάδα μπορεί να μιλάει. Και η Βρετανία μπορεί να μιλά. Γιατί; Επειδή είναι εγγυήτριες δυνάμεις. Αλλά εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ έχεις μια εταιρεία, ας μιλήσει η εταιρεία σου. Η Total. Εμείς γνωρίζουμε αυτή τη δουλειά καλύτερα».

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία, σήμερα, θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά ανοιχτά του Καστελόριζου, στη θαλάσσια περιοχή που χωρίζει το νησί με τη Ρόδο.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη αστυνομικός στη Ρόδο με περίπου μισό κιλό κοκαΐνη

Σάλος με σεξιστικό σχόλιο του Μασκ για τον κίνδυνο απέλασης 19χρονης - «Δεν με σόκαρε», απάντησε η νεαρή

Σέρρες: Βρέθηκε σημείωμα του 45χρονου Πυροσβέστη - Το μήνυμα στη γυναίκα του

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκδηλώσεων Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Συντάγματος και στο Πεδίον του Άρεως

Κωνσταντινούπολη: Συγκρούστηκαν δύο δεξαμενόπλοια (video)

Στο ΚΑΤ υπάλληλος καθαριότητας σε απορριματοφόρο, μετά από επίθεση Ρομά

Απειλές Κρεμλίνου για την «επίθεση στην κατοικία του Πούτιν»: «Ο στρατός μας ξέρει πώς και πότε να αντιδράσει»

Έγκλημα στο Κολωνάκι: Στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο γιος της Ελένης Παπαδοπούλου

Αρχίζει νέα έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε πριν 10 χρόνια

Χαλαρώνουν τα μπλόκα: Μοντέλο Χριστουγέννων για την έξοδο των εκδρομέων της Πρωτοχρονιάς