Παγκόσμιο ρεκόρ κερδών για δεύτερη χρονιά αναμένεται να καταγράψει η Τότεναμ. Η πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League, σε συνδυασμό με κάποιες νέες εμπορικές συμφωνίες, αύξησαν τα έσοδα κατά 76 εκ. ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 542 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με το site οικονομικής ανάλυσης "off the pitch", τα χρήματα από τα τηλεοπτικά εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 40 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα τα συνολικά έσοδα να ανέλθουν στα 266 εκ. ευρώ. Ενώ, λόγω μερικών σημαντικών συμφωνιών, που τέθηκαν σε ισχύ το 2018/19, το έσοδα από χορηγίες αναμένεται να ξεπεράσουν αυτά του 2017/18 και να φτάσουν τα 146 εκ. ευρώ.

Με μισθούς ύψους 167 εκατομμυρίων το 2017/18, οι «Spurs» πλήρωσαν πάνω από 112 εκατομμύρια λιγότερα από τους μέσους μισθούς των 290 εκατομμυρίων που ξόδευσαν οι υπόλοιποι έξι κορυφαίοι σύλλογοι το 2017/18.

Η αύξηση των εσόδων, σε συνδυασμό με την οικονομική πολιτική της διοίκησης στο θέμα της μισθοδοσίας, έχουν καταστήσει δυνατό η λονδρέζικη ομάδα να είναι σε τρομερή οικονομική κατάσταση, παρά την κατασκευή του νέου γηπέδου, το οποίο στοίχισε πάνω από ένα δις.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Αντωνόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube