Ένταση επικράτησε νωρίτερα έξω από τον οικισμό Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη μεταξύ Ρομά που συγκεντρώθηκαν στην οδό Πόντου και αστυνομικών δυνάμεων.

Λίγο μετά τις 16:30 Ρομά, έβαλαν φωτιές σε λάστιχα, σκουπίδια και ξύλα, φωνάζοντας συνθήματα.



Παράλληλα, νεαροί Ρομά επιχείρησαν να στήσουν οδοφράγματα πλησίον ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων, στην οδό Πόντου. Αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους αποτρέψουν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Τότε κάποιοι από αυτούς πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους τρέψουν σε φυγή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους πυροβόλησαν στον αέρα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο έσβησαν τις φωτιές που είχαν ανάψει στην οδό Πόντου και προχώρησαν σε αποκάθαρση του οδοστρώματος.



Ο νέος γύρος έντασης έρχεται λίγες ώρες μετά την απολογία του αστυνομικού και την απόφαση για κατ'οίκον περιορισμό του.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του αστυνομικού, είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ομάδες Ρομά που φώναζαν συνθήματα ζητώντας «να αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ αντίστοιχο κάλεσμα είχαν απευθύνει άτομα που πρόσκειται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα τεταμένη καθώς οι Ρομά έκαψαν χαρτονομίσματα θέλοντας όπως λένε να δείξουν την ανύπαρκτη αξία των χρημάτων μπροστά στην ανθρώπινη ζωή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Σαμπάνη, οι γονείς του 16χρονου«δε δέχθηκαν πολύ θετικά την απόφαση» να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ο αστυνομικός, έως ότου το δικαστικό συμβούλιο κρίνει οριστικά για την προφυλάκισή του ή μη.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Απογείωση του τουρισμού μέχρι το 2040 - Στα 55 εκατ. οι τουρίστες, στα 36 δισ. οι εισπράξεις

Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Θεσσαλονίκη: 4 έφηβοι προκάλεσαν ζημιές σε καφετέρια και εξύβρισαν τον ιδιοκτήτη

Αυτοκίνητο κάηκε στη νέα Παραλιακή - Πού διεκόπη η κυκλοφορία

Οι αγρότες ανοίγουν λωρίδες κυκλοφορίας για τους εκδρομείς - Θέμα ασφάλειας εγείρει η ΕΛΑΣ

Δημογλίδου: «Στη Θεσσαλία με δυσκολία περνάει όχημα έκτακτης ανάγκης, πώς θα απεγκλωβίσουμε οδηγούς;»

Κόκκινες μπογιές στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ηράκλειο

Οι πρώτες καθολικές αυξήσεις σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους μετά από 10 χρόνια - 1,3 δισ. το συνολικό κόστος ενίσχυσης

Θεσσαλονίκη: 9 προσαγωγές για την επίθεση με μολότοφ σε περιπολικό πίσω από το Τουρκικό Προξενείο

Νεκρός ο συνδημιουργός του Call of Duty, Βινς Ζαμπέλα - Βίντεο από το τρομακτικό δυστύχημα με Ferrari