Συνέχεια στην ανοδική του πορεία στο πρωτάθλημα έδωσε το Ρέθυμνο, που έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες κόντρα στη Νέα Κηφισιά, της οποίας την αντίσταση κατέβαλε με σκορ 63-58 στην Κρήτη. Κορυφαίοι για τους νικητές που έκαναν σημαντικό βήμα για να τερματίσουν στην εξάδα της Basket League οι Κάουνσιλ, Κουμπούρας και κομβικός στο τέλος ο νεοαποκτηθείς Χόλις, προσπάθησαν για τους φιλοξενούμενους (πέμπτη ήττα στα έξι τελευταία παιχνίδια) οι Μαυροειδής και Ντούβνιακ. Σε 23 λάθη υπέπεσαν οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Το ματς:

Με απόλυτη ευστοχία και καλή άμυνα, η Νέα Κηφισιά προηγήθηκε με σκορ 9-0 στο 3΄, εκμεταλλευόμενη τον Μαυροειδή κάτω από το καλάθι. Το Ρέθυμνο προσπάθησε να «μαζέψει» την κατάσταση, αλλά πλην του Κάνσιλ οι υπόλοιποι ήταν πολλοί άστοχοι, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγηθούν 15-10 στο δεκάλεπτο. Η διαφορά, θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν οι παίκτες του Παπαθεοδώρου δεν έκαναν τόσα πολλά λάθη. Η Νέα Κηφισιά συνέχισε σε αυτά τα επίπεδα (24-19 στο 17΄), αφού στην επιθετική εξίσωση είχαν μπει και οι Σάιλας-Ντούβνιακ. Το ματς ήταν κάκιστο και πολύ χαμηλής παραγωγικότητας (ποσοστά ευστοχίας κάτω από 35%), όπως δείχνει και το 23-27 του ημιχρόνου, αλλά και τα 8 και 15 λάθη που έκαναν γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι αντίστοιχα.

Με τους Κουμπούρα και Χόλις να παίρνουν επιθετικές πρωτοβουλίες, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν για πρώτη φορά στο σκορ 33-32, 5΄27΄΄ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η Νέα Κηφισιά βρήκε επιθετικές λύσεις με τον Μπάρλο, αλλά η ομάδα του Σκουρτόπουλου κατάφερε να διατηρήσει προβάδισμα με βραχεία κεφαλή στο 30΄ (44-43), χάρη σε καλάθια του Καλαμπόκη. Στο 4ο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο πήρε προβάδισμα έξι πόντων (52-46 στο 35΄), παίζοντας καλύτερη άμυνα και εκμεταλλευόμενο την έλλειψη οργανωτή από πλευράς φιλοξενούμενων.

Πλέον οι γηπεδούχοι είχαν πάρει για τα καλά το μομέντουμ, η ΑΕΝΚ δε μπορούσε να σκοράρει ούτε από τις βολές για το 57-47, τριάμισι λεπτά πριν το φινάλε. Η Νέα Κηφισιά με επί μέρους 8-1 (πρωταγωνιστής ο Μαυροειδής) μείωσε σε 58-55, με ένα λεπτό να απομένει και το παιχνίδι απέκτησε ξανά «άγρια» ομορφιά. Στην… ρουλέτα των ελεύθερων βολών που ακολούθησε, ο νεοαποκτηθείς Χόλις ήταν ψύχραιμος για το Ρέθυμνο, που «σφράγισε» μία σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 10-15, 23-27, 44-43, 63-58.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σχίζας 3 (1) , Κουμπούρας 11 (1), Σάφτενααρ 2, Κάουνσιλ 12, Άλεν 4, Καλαμπόκης 9 (1), Φαγέ 8, Χίλαρης, Κράβιτς 2, Χόλις 12 (1).
ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Σάιλας 7 (1), Κόβινγκτον, Λιακόπουλος 5 (7ασίστ), Πεσάκοβιτς, Μαυροειδής 16, Ψαθάς, Άντερσον 4, Ντούβνιακ 11 (2), Ντέιβις 6 (2), Μπάρλος 9 (1).

Νίκος Ζέρβας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube