Τα ψέματα τελείωσαν! Η αναγεννημένη την τελευταία εβδομάδα Εθνική καλείται να δώσει συνέχεια στις αντάξιες των δυνατοτήτων της εμφανίσεις και νικώντας απόψε τη Ρωσία (18:45, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr) να βρεθεί στη ζώνη μεταλλίων.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, Χρήστος Ρομπόλης

Πώς τα φέρνει ένα Ευρωμπάσκετ… Πριν μία εβδομάδα, τέτοια μέρα, μιλούσαμε για τη μάχη επιβίωσης στη διοργάνωση απέναντι στην Πολωνία και τώρα απέχουμε μία νίκη από τις δύο ευκαιρίες να βρεθούμε στο βάθρο. Η ελληνική ομάδα γιγαντώθηκε μέσα σε ελάχιστες μέρες και μετατράπηκε σε ένα σύνολο αποφασισμένο και προπαντός ικανό να πάρει μετάλλιο.

Το τελευταίο εμπόδιο πριν τα ημιτελικά λέγεται Ρωσία. Η Εθνική καλείται να σπάσει την κατάρα του καθοριστικού νοκ άουτ στους «8», που έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε που το ξεπέρασε με επιτυχία. Ο αντίπαλος δεν είναι φόβητρο, αλλά αξίζει το σεβασμό της ελληνικής ομάδας. Κι εκείνη δεν… έθελξε με την παρουσία της στην πρώτη φάση, κι εκείνη έκανε έκπληξη αποκλείοντας στους «16» αντίπαλο που είχε πολύ καλύτερη παρουσία στην πρώτη φάση, κι εκείνη μετά από αποτυχημένες πορείες σε μεγάλες διοργανώσεις θέλει να επιστρέψει στην ελίτ.

Στο χέρι της Εθνικής, όμως, είναι να φτάσει εκείνη στην τετράδα και να συναντήσει το βράδυ της Παρασκευής το νικητή του αποψινού Σερβία-Ιταλία (21:30). Ο Κώστας Μίσσας και οι συνεργάτες του έχουν αναλύσει διεξοδικά τον αντίπαλο και το αγωνιστικό πλάνο που θα ακολουθηθεί. Πίεση στον Σβεντ (με κύριο εκφραστή της τον Καλάθη), ακόμη και πριν πάρει την μπάλα, «αποκοπή» της υπόλοιπης ομάδας από τον ηγέτη της, απομάκρυνση του Μοζγκόφ από το ζωγραφιστό, γρήγορες περιστροφές και φυσικά… ριμπάουντ είναι οι εντολές για την άμυνα. Στην επίθεση η ελληνική ομάδα θα τρέξει σε κάθε ευκαιρία, ειδάλλως θα προσπαθήσει να σημαδέψει Πρίντεζη και Μπουρούση, θα επιχειρήσει γρήγορη κυκλοφορία για να αναγκάσει τον Μοζγκόφ να βγει από τη ρακέτα και θα ψάξει με υπομονή την κατάλληλη λύση. Ειδικό πλάνο έχει σχεδιαστεί για τα χαμηλά σχήματα της Ρωσίας (χωρίς Μοζγκόφ), που θα χρησιμοποιήσει ο Μπαζάρεβιτς για να μπερδέψει την ελληνική ομάδα.

Στο πλευρό της Εθνικής θα βρίσκονται περισσότεροι φίλοι της από κάθε άλλο ματς σε αυτή τη διοργάνωση. «Πελαργοί» αλλά και άλλοι φίλαθλοι, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα από όπου η Κωνσταντινούπολη είναι πιο εύκολα προσβάσιμη ακόμη κι οδικώς, ταξίδεψαν ή ταξιδεύουν για να ενισχύσουν την προσπάθεια της επίσημης αγαπημένης.

Η ώρα πλησιάζει. Και η Εθνική αυτή τη φορά δεν θέλει να χάσει το ραντεβού με την ιστορία όπως τα προηγούμενα χρόνια.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σρέντερ για Αταμάν: «Ακούγεσαι σαν να πονάς - Ευτυχώς δεν θα γίνεις ποτέ προπονητής μου»

«Οι υποσχέσεις κρατιούνται»: Ο Σενγκούν πήρε στον Οσμάνι δώρο ένα ρολόι για την άμυνα που έπαιξε στον Γιάννη

Έτσι έληξε η ένταση μεταξύ Γιάννη και Σενγκούν: Το τηλεφώνημα του Αντετοκούνμπο και η κοινή απόφαση για... ανακωχή

«Φίλε, άμα είσαι θετικός και δώσεις όλο σου το είναι, κάτι γίνεται»: Το μήνυμα πίστης του Σλούκα πριν το μετάλλιο!

Παρέμεινε 13η στο FIBA ranking η Ελλάδα παρά το χάλκινο - Άλμα 15 θέσεων για την Τουρκία, ανέβηκε 2η η Γερμανία

Λάρκιν: «Έχει μία... μαγκιά ο Σενγκούν, πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει»

Γκασόλ: «Λατρεύω το πάθος και την υπερηφάνεια του Γιάννη για την Ελλάδα»

Παναγιωτόπουλος: «Δώσαμε τη σπίθα για την αναγέννηση του μπάσκετ μας - Μας συγκινεί ο Γιάννης, ξέρουμε πόσο το ήθελε»

Δεν χορταίνει μετά το Ευρωμπάσκετ ο Παπανικολάου: «Χάλκινο μετάλλιο, χρυσές αναμνήσεις»

Giannis Effect και στη μουσική: Επανήλθαν στο Top 50 του Spotify τρία παλιά hits του Light λόγω Αντετοκούνμπο!