*Το μόνο σίγουρο μετά από αυτή τη δήθεν κλήρωση της ΟΥΕΦΑ, γιατί επί της ουσίας περισσότερο ορισμός είναι παρά κλήρωση: ο Ολυμπιακός θα πάει χωρίς έπαρση, αλλά ίσα ίσα σε εγρήγορση να παίξει με τη Μακάμπι Χάιφα. Οτιδήποτε άλλο, εξάλλου, θα άγγιζε τα όρια της ποδοσφαιρικής τρέλας, αφού ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστεί ιστορικά και τις τρεις φορές που έπαιξε με ομάδες από το Ισραήλ! Και μιλάμε τώρα για την τελευταία 20ετία κι όχι…προπολεμικά.

* Μάλιστα, η πρώτη ομάδα την οποία αντιμετώπισε ήταν η νυν αντίπαλος του, η Μακάμπι Χάιφα, πριν ακριβώς 20 χρόνια, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ τότε. Με τους Ισραηλινούς να δίνουν στην ουδέτερη Κύπρο το εντός έδρας παιχνίδι τους και να κερδίζουν με 3-0 τον Ολυμπιακό! Και να προχωράνε αυτοί στο τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην τελευταία θέση του ομίλου, καθώς έφεραν 3-3 με τη Μακάμπι τελευταία αγωνιστική στη Ριζούπολη, ενώ ήθελαν 4-0 νίκη για να την περάσουν στην ισοβαθμία…

* Σε συνθήκες νοκ άουτ, όπως τώρα δηλαδή στο β΄προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός έπαιξε δύο φορές με ομάδες του Ισραήλ:

Το 2010 στον γ’ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με νίκη 2-1 στο Καραϊσκάκη στις 29 Ιουλίου και ήττα 0-1 στο Ισραήλ στις 5 Αυγούστου.

Το 2016 στον γ΄προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από τη Χάποελ Μπερ Σέβα με ισοπαλία 0-0 στο Καραϊσκάκη στις 27 Ιουλίου και ήττα 0-1 στο Ισραήλ στις 3 Αυγούστου.

Και οι δύο εκείνοι αποκλεισμοί είχαν κοστίσει την απόλυση τόσο στο Γερμανό Λίνεν, όσο και στον Ισπανό Βίκτορ. Αλλά κι ο προηγούμενος αποκλεισμός από τη Μακάμπι Χάιφα του 2002 ήταν ουσιαστικά ο λόγος απόλυσης του Λεμονή.

* Για να…ξορκίσουμε το κακό, πάντως, ας προσέξουμε κάποια πράγματα…

Ένα: Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός παίζει με αντίπαλο β΄προκριματικό Κυπέλλων Ευρώπης κι όχι γ΄ όπως τις δύο προηγούμενες φορές! Δηλαδή, θα παίξει νωρίτερα.

Δύο: Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός θα δώσει τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη κι όχι στο Ισραήλ όπως είχε συμβεί τις δύο προηγούμενες φορές! Δηλαδή, η πρόκριση θα κριθεί εδώ μέσα κι όχι εκεί κάτω.

Τρία: Ο Ολυμπιακός μένει έξω κάθε φορά από διαφορετική ομάδα του Ισραήλ! Μακάμπι Χάιφα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Χάποελ Μπερ Σέβα. Τις…εξάντλησε όλες τις καλές ομάδες! Να μην έχει αποκλεισμό δεύτερη φορά από την ίδια ομάδα!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube