Τον απολογισμό του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε ο Νίκος Νιόπλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6!

Μιλώντας στην εκπομπή «Fast and Curious» και τον Μιχάλη Τσόχο, ο 57χρονος τεχνικός έδωσε προβάδισμα για την κούπα στη Βραζιλία, ενώ ξεχώρισε επίσης τις Ισπανία, Αργεντινή και Γαλλία.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τη Γερμανία και αναφέρθηκε σε κάποια επιμέρους αγωνιστικά ζητήματα που προκύπτουν από το Κατάρ.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Νίκου Νιόπλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το ποιες είναι οι εντυπώσεις του από το Μουντιάλ έως τώρα: «Δεν ενθουσιάζομαι, ούτε και απογοητεύομαι. Ξέρω περίπου τι θα δω στα μεγάλα τουρνουά. Όσο προχωράει και μένουν οι καλές ομάδες, περιμένουμε κάτι καλύτερο. Έχουμε δύο ομάδες, την Βραζιλία και την Ισπανία, που είναι καθαρά ομάδες προπονητών. Μετά μερικές καλές ομάδες, όπως οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί, παραδοσιακές δυνάμεις. Η Γαλλία που αν είχε Πογκμπά, Καντέ και Μπενζεμά φανταστείτε που θα ήταν. Οι Πορτογάλοι που έχουν το πιο πλήρες υλικό όλων των χρόνων που θυμάμαι. Μια σοβαρή Κροατία. Και είναι μια ομάδα μόνη της η Αργεντινή, που δεν μπορούμε να την καταλάβουμε. Αλλά την θέλουμε όλοι μας. Αυτοί που είναι εντυπωσιακοί είναι οι Βραζιλιάνοι. Είναι τοπ. Και οι Γάλλοι είναι πολύ καλοί. Οι Ολλανδοί παράτησαν τους εξτρέμ, βλέπουμε παίζουν πιο κεντρικά. Μπορεί μια φορά να βρεθείς σε κακή μέρα, να πας παράταση ή πέναλτι και βρεθείς έξω, εμείς λέμε ποιες είναι οι καλές ομάδες. Δεν μπορείς να ξεγράψεις την Γερμανία, απλά κάτι της λείπει εκεί μπροστά. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα».

Για την εικόνα της Αργεντινής: «Η Αργεντινή δεν έκανε κάτι το σπουδαίο. Πρώτη έπρεπε να τερματίσει στον όμιλο, πρώτη βγήκε. Είναι τυχερή που θα παίξει με μια ομάδα σαν την Αυστραλία, η οποία ότι έκανε ως τώρα είναι αρκετό. Έκανε πολύ καλά που έβαλε τον Αλβάρες, είχε άλλη προσέγγιση. Έβαζε τον Μέσι κεντρικά και έκανε ωραία πράγματα. Ο Μαρτίνες είναι ένας δεινός σκόρερ, μέσα στο κουτί, στο κυνήγι της φάσης. Αυτός έχει άλλα χαρακτηριστικά».

Για τον Έντσο Φερνάντες: «Είναι πιο πολύ 8άρι, οι άλλοι είναι 6άρια. Έχει κάνει μια καλή σεζόν, παίζει σε ομάδα με στόχους, που πάει πολύ καλά και στο Champions League».

Για την Αγγλία: «Μπροστά έχει πολύ καλούς παίκτες. Η εξάδα τους είναι άλλο πράγμα. Αν θα είχαν έναν παίκτη στα χαφ λίγο πιο δημιουργικό... Είναι καλή ομάδα πάντως».

Για την χρησιμοποίηση του Ζίλε ως δεξιού μπακ: «Το κάνουν τρεις-τέσσερις ομάδες αυτό. Να παίξουν με έναν στόπερ στο ένα άκρο κι έναν ακραίο αμυντικό. Δεν το επανέλαβε ο προπονητής της Γερμανίας γιατί δεν του ταίριαζε το ματς με την Ισπανία».


ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube