Στο «Βελοντρόμ» η Μαρσέιγ έμεινε πίσω στο σκορ από την Στρασμπούρ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαρτίν στο 18ο λεπτό. Στο 70ο λεπτό ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε στη θέση του Ζερμέν, λίγες στιγμές μετά το χαμένο πέναλτι που είχε για λογαριασμό της ομάδας της Μασσαλίας, ο Ντμίτρι Παγέ. Ο Έλληνας άσος είχε μια καλή στιγμή στο 73’.

Τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 80’ με τον Λουίς Γκουστάβο. Ο Παγέ και ο Ραμί αστόχησαν στα πέναλτι και έτσι η ομάδα της Στρασμπούρ πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Εκτός συνέχειας έμεινε και η Νις που μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας, έχασε 3-1 στα πέναλτι από τη Γκινγκάμπ.

Σπουδαία εκτός έδρας πρόκριση πήρε η Μπορντό που επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ντιζόν με γκολ του Μπάσιτς στο 66’. Νίκη με ανατροπή για τη Ρεν απέναντι στη Ναντ με τα «καναρίνια» να προηγούνται στο 49’ με τον Ουαρίς, αλλά ο Μεξέ στο 60’ και ο Ντα Σίλβα στην εκπνοή, έκαναν την ανατροπή. Η Χάβρη επικράτησε 2-1 της Νιμ με τον Καντεβέρ στο 33’ και τον Μπονέ στο 58’ ενώ ο Μπομπισόν είχε κάνει το 1-1 στο 38’.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σε ένα χορταστικό ματς η Λιόν πήρε την πρόκριση με το 3-2 επί της Αμιάν με σκόρερς τους Ντεμπελέ στο 20’, Τραορέ στο 45’+ και Τεριέ στο 60’. Το αυτογκόλ του Ντεναγιέ στο 70’ και ο Τιμιτέ στο 90’ απλώς μείωσαν το σκορ σε 2-3.


Επιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube