Αφόρητη γίνεται ημέρα με την ημέρα η κατάσταση σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω του μεγάλου όγκου σκουπιδιών που έχει συσσωρευθεί από την πολυήμερη απεργία της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Εν τω μεταξύ νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού με ευθύνη του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων, σκοπεύει να καταθέσει τη Δευτέρα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, μετά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου, μέχρι την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, στους ήδη απασχολούμενους στην καθαριότητα, θα δοθούν νέες προσωρινές συμβάσεις.

«Όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός, καλώντας την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, να συμβάλουν μετά την εξέλιξη αυτή, στην ομαλοποίηση της κατάστασης.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Δήμους πάντως έχει αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό όλων των αμαξοστασίων των Δήμων της χώρας μέχρι και την προσεχή Τετάρτη. Την Πέμπτη 29 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί νέα γενική 24ωρη Πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία η εκτεταμένη συσσώρευση απορριμμάτων. Μεταξύ άλλων, καλεί τους πολίτες να φυλάσσουν στο σπίτι τους τα υπολείμματα τροφών, μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, σημειώνοντας ότι μπορεί να γίνουν μολυσματικά εάν παρεμείνουν εκτεθειμένα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης από την πλευρά του εξετάζει το ενδεχόμενο να αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» Κηφισός και Κηφισίας – Μεγάλες καθυστερήσεις στην Αθήνα

«Σειρήνες» πολέμου στην Ευρώπη: Πώς αντιδρούν στο ενδεχόμενο μιας σύρραξης οι Έλληνες πολίτες - Δείτε βίντεο

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα Δευτέρα έως και την Τετάρτη 24/12

Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι δράστες εκπαιδεύτηκαν στην Αυστραλία

Δήμος Αθηναίων: Ξεκινά σήμερα 22 Δεκεμβρίου η επιστροφή πινακίδων ΙΧ από τη Δημοτική Αστυνομία

Επιστροφή 3 ενοικίων για 50.000 γιατρούς και εκπαιδευτικούς το 2026

Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: 40χρονος κατέσφαξε τη σύντροφό του και αυτοκτόνησε

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα – Έως 18°C η θερμοκρασία

Ρώσοι απήγαγαν 50 Ουκρανούς άμαχους από ένα χωριό στο Σούμι - Αγνοείται η τύχη τους

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Κώστας Ανεστίδης