Τη σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), προκάλεσε η διαχείριση της νοσηλείας του πρώην βουλευτή κ. Αθανασίου Πλεύρη από μερίδα των μέσων μαζικής επικοινωνίας.

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για «ιδιαίτερα αρνητικά φαινόμενα που, δυστυχώς επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε φορά που κάποιος επώνυμος ασθενεί».

Είναι αυτονόητο αναφέρει η ΕΙΝΑΠ πως «όταν ο οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα υγείας, θα πρέπει όλοι να εύχονται ευοίωνη εξέλιξη και να συμπαραστέκονται στις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών, ανεξάρτητα από την κοινωνική - οικονομική κατάσταση, φυλή, ιθαγένεια ή πολιτική τοποθέτηση του οποιουδήποτε ασθενούς».

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ένωσης, είναι απαράδεκτο ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές να επιδίδονται σε «λάιφ στάιλ» κουτσομπολίστικες αναφορές σε προσωπικά δεδομένα του ασθενούς, χωρίς μάλιστα την έγκριση των οικείων του.

Ιδιαίτερα απαράδεκτη χαρακτηρίζεται πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της περασμένης Τρίτης, στην οποία γνωστός δημοσιογράφος συκοφαντούσε με αντιδεοντολογικό τρόπο συλλήβδην τα δημόσια νοσοκομεία.

Η ΕΙΝΑΠ σχολιάζει πως «εάν είχε κάνει, ως όφειλε, στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα, θα ήξερε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρχική αγγειοχειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική κλινική, χωρίς αυτό, βέβαια, να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία».

Χαρακτηρίζει, επίσης, απαράδεκτη απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή της ίδιας μέρας, στην οποία γνωστός δημοσιογράφος επιδόθηκε σε ατεκμηρίωτη «ιατρική λαθολογία», ενώ είναι γνωστό πως καμία απολύτως χειρουργική επέμβαση δεν είναι τελείως ακίνδυνη και πάντα υπάρχει μικρός ή μεγαλύτερος κίνδυνος σοβαρών επιπλοκών.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί από όλα τα ΜΜΕ (διαδικτυακά, ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και έντυπα) να τηρούν σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις τους στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας.

Με τον τρόπο αυτό, θα προστατεύεται ο σεβασμός προς τον ασθενή, πρώτα και κύρια, ενώ δεν θα γίνεται εκμετάλλευση προς άγραν ακροαματικότητας ή προς προώθηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τραγωδία στην Κρήτη: Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερη η μητέρα του 6χρονου που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα

Διακοπή στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες - Ξεσηκωμός των κατοίκων

Τσακλόγλου: Σχεδόν 100.000 συνταξιούχοι δήλωσαν ότι εργάζονται

Τραγωδία στην Κρήτη: Παιδί 6 ετών έχασε τη ζωή του στη θάλασσα

Γκιουλέρ: Βρισκόμαστε σε μια θετική περίοδο με την Ελλάδα - Δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα με τους γείτονές μας

Τρίπολη: Εντολή για εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για υποσιτισμένα ζώα στο δημοτικό καταφύγιο

Μαγνησία: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο- Τι συνιστούν οι αρχές

Άνω Λιόσια: Ο 59χρονος τεμάχισε τον πατέρα του πριν τον κάψει – Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις

Κοριτσάκι έπεσε από μπαλκόνι 8,5 μέτρων στη Ρόδο - Συνελήφθη η μητέρα του

Στιγμές τρόμου για 33χρονη στη Θεσσαλονίκη - 34χρονος την ακολούθησε στην πολυκατοικία που έμενε και προσπάθησε να τη βι