Ανησυχία και έντονη κινητοποίηση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ώρες οι αναφορές για ισχυρή μυρωδιά αερίου σε αρκετές περιοχές της Αττικής, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να εντοπιστεί η πηγή της οσμής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν ξεκίνησε μετά τις 12.00 από την παραλιακή και επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο συμβάν ενώ έχουν ενημερωθεί, η αστυνομία, οι διοικητές των πυροσβεστικών υπηρεσιών, το Λιμενικό καθώς και σχετικές εταιρείες.
Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και επαγγελματιών, η έντονη οσμή έγινε αρχικά αισθητή σε περιοχές της Καλλιθέας και της Νέας Σμύρνης, ενώ στη συνέχεια καταγράφηκαν αντίστοιχα περιστατικά και στον Άλιμο, το Παλαιό Φάληρο και τον Άγιο Δημήτριο.
Η μυρωδιά εξαπλώθηκε σε πολλούς δρόμους των συγκεκριμένων περιοχών, προκαλώντας αναστάτωση και φόβους για πιθανή διαρροή αερίου. Σε αρκετές περιπτώσεις, επιχειρήσεις προχώρησαν προληπτικά σε εκκένωση των χώρων τους, μέχρι να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, αποφασίστηκε η εκκένωση σχολικών μονάδων σε Νέα Σμύρνη και Άγιο Δημήτριο για προληπτικούς λόγους, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποιούν ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή.
Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την προέλευση της έντονης οσμής που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους των νοτίων προαστίων.
Πηγή: skai.gr