«Στόχος η έξοδος από το πρόγραμμα, χωρίς να χρειαστεί νέο πρόγραμμα» ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντηση, 33 μήνες μετά το αμήχανο «ουάου» του Γιάνη Βαρουφάκη στην ίδια αίθουσα, τον Ιανουάριο του 2015 - Παρών στη συνάντηση και ο πρόεδρος του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ

«Έχουμε ένα ισχυρό και κοινό συμφέρον να ολοκληρώσουμε γρήγορα την αξιολόγηση πριν από το τέλος του έτους» δήλωσε ο κ. Ντάσελμπλουμ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα, ο Ολλανδός επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι «πρέπει να υλοποιηθεί το clean exit», δηλαδή η «καθαρή έξοδος» από το Μνημόνιο.

«Δεν θα πω εγώ τι θα γίνει, ο προϋπολογισμός ετοιμάζεται από την ελληνική πλευρά και η Κομισιόν θα έχει λόγο για το θέμα, δεν υπάρχουν επιπλέον σχόλια για το θέμα, οι δημοσιονομικές επιδόσεις είναι ισχυρές» είπε ο ίδιος, απαντώντας αν θα χρειαστούν νέα μέτρα.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε για το ίδιο θέμα ότι, παρότι υπάρχει υποαπόδοση σε κάποιους τομείς, καταγράφεται υπεραπόδοση σε άλλους, τονίζοντας ότι θα υπάρξει υπέρβαση του στόχου για το 2017.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρος: «Ο στόχος είναι να βγούμε από το πρόγραμμα χωρίς την ανάγκη για ένα νέο πρόγραμμα».

Και οι δύο συμφώνησαν ότι υπάρχει επιστροφή της εμπιστοσύνης.

πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube