Ονειρεμένο φινάλε στη σεζόν για την Πόρτο. Οι «δράκοι» επικράτησαν 2-1 της Μπενφίκα στον τελικό Κυπέλλου που έγινε στην Κοΐμπρα και έτσι μετά το πρωτάθλημα κατέκτησαν και το Κύπελλο κάνοντας το νταμπλ για πρώτη φορά μετά το 2011.

Ο τίτλος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο αγωνιζόταν από το 38' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λουίς Ντίας. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Πόρτο άνοιξε το σκορ στο 47' με τον Εμπεμπά, που εκμεταλλεύτηκε και την κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο. Στο 58' ο στόπερ της Πόρτο ξανά με κεφαλιά έκανε το 2-0.

Η Μπενφίκα είχε μια φλύαρη υπεροχή, αλλά έβαλε «φωτιά» στο ματς, όταν στο 84' ο Βινίσιους μείωσε με πέναλτι (που καταλογίστηκε για χέρι εντός περιοχής), ενώ στις καθυστερήσεις ο Ζότα σημάδεψε από το ύψος της περιοχής το δεξί δοκάρι στη μεγαλύτερη ευκαιρία των «αετών» να στείλουν το ματς στην παράταση.

Αυτό ήταν το 18ο Κύπελλο της Πόρτο, η οποία μετρούσε μόνο μια νίκη σε εννιά τελικούς απέναντι στην Μπενφίκα, το 1958. Η Μπενφίκα, που είχε τον τραυματία Ανδρέα Σάμαρη εκτός αποστολής, έμεινε στα 26 Κύπελλα και ολοκλήρωσε τη σεζόν με άδεια χέρια.





ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube