Νέα στοιχεία για τον τραυματισμό του Τζόρνταν Χέντερσον μετά την πρόκριση της Αγγλίας στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2026 αποκάλυψε ο Νταν Μπερν.
Ο αμυντικός της Νιούκαστλ επιβεβαίωσε πως ο έμπειρος μέσος τραυματίστηκε στους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη των «Τριών Λιονταριών» με 3-2 επί του Μεξικού στο ιστορικό «Αζτέκα», όταν επιχείρησε να πηδήξει πάνω από τις διαφημιστικές πινακίδες.
«Τραυματίστηκε πηδώντας τις διαφημιστικές πινακίδες στους πανηγυρισμούς. Δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νταν Μπερν.
Ο Χέντερσον δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό στην αναμέτρηση, ωστόσο βρέθηκε στο επίκεντρο των γεγονότων. Λίγο πριν από τη λήξη δέχθηκε κίτρινη κάρτα από τον πάγκο για την εμπλοκή του σε ένταση κοντά στη γραμμή του πλαγίου άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα χρειάστηκε ιατρική βοήθεια κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών.
Η Αγγλία πήρε μία σπουδαία πρόκριση ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι απέναντι στο Μεξικό. Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πέτυχε δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά (36', 38'), ο Χάρι Κέιν διαμόρφωσε το 3-1 με πέναλτι στο 60' και οι Άγγλοι άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων, παρότι αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 54ο λεπτό μετά την αποβολή του Κουάνσα.
Πλέον, η ομάδα του Τόμας Τούχελ στρέφει την προσοχή της στον μεγάλο προημιτελικό με τη Νορβηγία, περιμένοντας παράλληλα τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Τζόρνταν Χέντερσον, ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.