Κοντά σε ένα ακόμη τεράστιο αποτέλεσμα, μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα την περασμένη εβδομάδα, έφτασε η Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Οι Λιθουανοί κοίταξαν στα μάτια την κατά πολύ πλουσιότερη και εμπειρότερη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν αντίδοτο στην αντιμετώπιση των απίθανων Ντε Κολό (25 π./10 ασίστ/37 rating) και Κλάιμπερν (26 π./ 34 rating) και τελικά ηττήθηκε με το τιμητικό 94-91.

Πλέον μετά και τη νίκη αυτή, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε τις 4 νίκες πιάνοντας την Ρεάλ Μαδρίτης στην 2η θέση. Από την άλλη, η Ζάλγκιρις παρέμεινε στις 2 νίκες μετά από πέντε παιχνίδια.

Το ματς


Η Ζαλγκίρις ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με τον Ουλανόβας να φτάνει πολύ γρήγορα στους 8 πόντους και να επιτρέπει στην ομάδα του να προηγηθεί ακόμα και 9 (9-18).

Η ΤΣΣΚΑ ωστόσο παρά το αρχικό μούδιασμα έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 13-1, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση άμεσα και πήγε στο τέλος της 1ης περιόδου προηγούμενη με 3 (22-19).

Στην 2η περίοδος η ΤΣΣΚΑ παρουσίασε αυτό που όλοι περίμεναν πριν την έναρξη του ματς. Ο Ντε Κολό έκανε ό, τι ήθελε στο παρκέ ενώ και ο Κλάιμπερν εξακολουθούσε να παρουσιάζει την σταθερά καλή εικόνα που έχει εμφανίσει μέχρι τώρα στη σεζόν. Κάπως έτσι η «αρκούδα» κατάφερε να ξεφύγει ακόμα και στο +15 (51-36) σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος, η Ζαλγκίρις κατάφερε να αντιδράσει και με τον Ουλανόβας να αποτελεί αιχμή του δόρατος μείωσε στους 10 (53-43). Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν η διαφορά να πέσει σε μονοψήφια επίπεδα και με τους Ντε Κολό και Ροντρίγκεθ έστειλε ξανά την απόσταση στους 14 πόντους (60-46).

Παρ’ όλα αυτά το συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν ήταν διατεθειμένο να παραδοθεί έτσι εύκολα. Με όπλο το πικ εν ρολ, ξεκίνησε νέα αντεπίθεση ρίχνοντας τη διαφορά μετά από ώρα στους 5 (67-62) 42’’ πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Ένα καλάθι του Χίγκινς διαμόρφωσε το 69-62 που έμεινε ως τη συμπλήρωση των 30 λεπτών.

Το μομέντουμ του παιχνιδιού στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου έδειχνε ξεκάθαρα Ζάλγκιρις και όλα προδίκαζαν πως θα πάμε σε ένα φινάλε-θρίλερ. Ο Τουπάν με τέσσερις γρήγορους πόντους έφερε τη διαφορά στους τέσσερις (72-68) 6:28 πριν το τέλος του ματς.

Κάπου εκεί η ΤΣΚΑ αποφάσισε πως δεν έχει όρεξη για παιχνιδάκια και είπε να πάρει μπρος. Εννέα προσωπικοί πόντοι του Βοροντσέβιτς έστειλαν ξανά τη διαφορά στο +11 (81-70) και το «θολό» τοπίο έμοιαζε να ξεκαθαρίζει μια και καλή. Ο Κλάιμπερν έκανε τα πάντα και αποτέλεσε τον βασικό λόγο που οι Λιθουανοί δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν μία τεράστια ανατροπή.

Ένα τρίποντο του Βαλίνσκας στο τελευταίο δευτερόλεπτο, διαμόρφωσε το τελικό 94-91 και χάρισε στην Ζάλγκιρις το δικαίωμα σε μία αξιοπρεπέστατη ήττα.

Δεκάλεπτα: 22-19, 29-17, 18-26, 25-29





Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ξενικάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λεσόρ: «Κάναμε καταπληκτική εμφάνιση»

ΜακΚίσικ στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Ο Ντόρσεϊ αξίζει όσα έχει καταφέρει φέτος - Θέλω να σπάσουμε την κατάρα της 1ης θέσης»

Πράσινη καταιγίδα στο Palau Blaugrana: Τα highlights από την επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα

Το βίντεο του Ολυμπιακού από τα αποδυτήρια μετά τη νίκη επί της Ρεάλ και η ατάκα του Μπαρτζώκα στους παίκτες του

Γκραντ: «Θέλαμε απεγνωσμένα τη νίκη κι εμπιστευτήκαμε ο ένας τον άλλον»

Ακόμη ζωντανός για πλεονέκτημα: Τα ρεαλιστικά σενάρια που φέρνουν τον Παναθηναϊκό στην τετράδα!

Σκαριόλο: «Ο Ολυμπιακός απέδειξε γιατί είναι στην 1η θέση, ελπίζω να τον αντιμετωπίσουμε ξανά»

Bεζένκοφ για Ντόρσεϊ: «Άρπαξε την ευκαιρία απ' τα μαλλιά - Μερικές φορές θα... κάνει τα δικά του, ζεις με αυτό»

Μπαρτζώκας: «Έχουμε έναν πολύ καλό συνδυασμό χημείας, καλής ατμόσφαιρας στα αποδυτήρια και ταλέντου»

«Η πιο γεμάτη εμφάνιση του Παναθηναϊκού - Έστειλε μήνυμα στους διεκδικητές της Euroleague»: Το σχόλιο Πετρίδη