Η παρουσία του Δημήτρη Ανδρεόπουλου ξεχωρίζει στην αναμέτρηση της Λαμίας με τον Φοίνικα Σύρου στην αναμέτρηση για την ένατη αγωνιστική της Volleyleague.

Ο πρώην τεχνικός της Λαμίας επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος κόντρα στην ομάδα που ηγήθηκε για 6,5 χρόνια, σε ένα ντέρμπι που βρίσκει τις δύο ομάδες σε εξαιρετική κατάσταση.

Η Λαμία προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ. Έχει 6 νίκες σε 8 αγώνες και στην έδρα της είναι αήττητη με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Ο ακραίος της Λαμίας Νίκος Ριζόπουλος δήλωσε για τον αγώνα με τον Φοίνικα: «Παίζουμε με μία ομάδα που έχει διαφορετικούς στόχους εμάς. Στόχος μας είναι να παίζουμε ωραίο βόλεϊ και πάντα να πηγαίνουμε για τη νίκη. Αυτό θα επιχειρήσουμε και το Σάββατο. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Τον Φοίνικα τον είχαμε αντιμετωπίσει και στο Λιγκ Καπ αλλά και οι δύο ομάδες είναι πολύ βελτιωμένες από τότε. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, να ακολουθήσουμε την τακτική του προπονητή μας για να μπορέσουμε να πιέσουμε τον αντίπαλο. Η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα είναι και η νικήτρια. Εύχομαι το Σάββατο να δούμε γεμάτο το Χαλκιοπούλειο. Η ομάδα πηγαίνει καλά, κάνει καλές εμφανίσεις και ελπίζω ο κόσμος να μας στηρίξει».

Από την άλλη, ο σύλλογος της Σύρου προέρχεται από το 3-2 επί του πρωτοπόρου Εθνικού, μετράει σερί νικών 7-0 (έχει χάσει μόνο στην πρεμιέρα από την Κηφισιά με 3-1) και θέλει να ακολουθήσει ή και να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Εθνικό.

Εκτός από τον Ανδρεόπουλο και οι κεντρικοί του Φοίνικα, ο Παναγιώτης Πελεκούδας, ο Γιώργος Σφενδυλάκης φόρεσαν στο παρελθόν την φανέλα της Λαμίας για δύο και τέσσερα χρόνια αντίστοιχα.

Ο Παναγιώτης Πελεκούδας, μάλιστα, δήλωσε για την αναμέτρηση κόντρα στην πρώην ομάδα του:

«Πέρασα δύο ωραία και επιτυχημένα χρόνια στη Λαμία. Μαζί με τον Σφενδυλάκη και τον Ανδρεόπουλο ζήσαμε τις μεγάλες επιτυχίες της Λαμίας, χαρές και λύπες. Θα δούμε πάλι γνωστούς και φίλους και αυτό μας κάνει χαρούμενους, όμως, μέσα στο γήπεδο έχουμε διαφορετικούς στόχους. Θέλουμε τη νίκη. Για να μπορέσεις να κάνεις κάτι διαφορετικό και σημαντικό στο πρωτάθλημα θα πρέπει να νικήσεις τη Λαμία στην έδρα της. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Παίζουμε αρκετά καλά και θέλουμε τη νίκη. Η Λαμία κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα εφέτος. Είναι καλή ομάδα ομάδα και ειδικά στην έδρα της. Μπορεί να κάνει τα πάντα και το ξέρουμε καλά. Η Λαμία μπορεί να νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο. Εφέτος διακρίνεται για το πάθος και την άμυνα. Παίζει ωραίο βόλεϊ, κρατάει τη μπάλα πίσω και για αυτό έχει καταφέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Πρέπει να βασανιστείς για να την κερδίσεις. Το Χαλκιοπούλειο είναι ιδιαίτερο γήπεδο και κατάλληλο για βόλεϊ. Μακάρι να έρθει ο κόσμος να δει τον αγώνα».

Προβάδισμα Φοίνικα
Η Λαμία και ο Φοίνικας βρέθηκαν αντίπαλοι πριν δύο μήνες στον Γ΄όμιλο του Λιγκ Καπ που έγινε στο Βραχάτι. Η Λαμία προηγήθηκε 2-0 σετ αλλά ο Φοίνικας νίκησε 3-2 σετ και αργότερα και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στο φάιναλ-4. Στο πρωτάθλημα έχουν γίνει 11 αγώνες και ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες με 7-4. Μάλιστα η Λαμία έχει να νικήσει τον Φοίνικα στο «Χαλκιοπούλειο» 4 χρόνια, από τις 28 Οκτωβρίου 2009.

Λαμίας 19.00 (Novasports-3): ΓΣ Λαμία - Φοίνικας Σύρου
Διαιτητές: Θεμελής, Παπαδογούλας, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Σακελλάρης, Κατσιούλης, Γραμματεία: Τσίγκας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κιαπίνι: «Δεν ελέγξαμε τον ρυθμό, αλλά αισθάνομαι περήφανος»

Ρόγκα: «Δεν πιστέψαμε όσο έπρεπε στις δυνατότητές μας - Περήφανη που είμαι μέλος του Παναθηναϊκού»

Τάνη στο sport-fm.gr: «Μοναδική η στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού - Θα δώσουμε τα πάντα για το πρωτάθλημα»

Περηφάνια για τα «φίνα κορίτσια» παρά την απώλεια του τίτλου: Το βίντεο του sport-fm από την αποθέωση του κόσμου!

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Volley League γυναικών

Έχασαν τον τίτλο, κέρδισαν υπερηφάνεια και χειροκρότημα: Λύγισαν τα «Φίνα κορίτσια» του Παναθηναϊκού

Χουάντσο και Γκραντ παρακολουθούν από κοντά τον μεγάλο τελικό του Παναθηναϊκού με τη Βαλεφόλια!

Πράσινη τρέλα: Η φαντασμαγορική είσοδος των παικτριών του Παναθηναϊκού πριν τον 2ο τελικό με τη Βαλεφόλια

Παναθηναϊκός-Βαλεφόλια: Οι «πράσινες» μπροστά στον κόσμο τους στην κατάμεστη Γλυφάδα, για την... ευρωκούπα!

Ρόγκα: «Η ομάδα θα δώσει το 100%, ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους οπαδούς μας»