Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ νίκησε άνετα 3-1 τη Ραπίντ Βιέννης στο «Μάκσιμιρ» για την τέταρτη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Europa League και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, προσπερνώντας την Γκενκ, ενώ βρέθηκε στο -4 από την πρωτοπόρο Γουέστ Χαμ.

Το ματς

Οι Αυστριακοί μπήκαν δυνατά και μόλις στο 8’ έκαναν το 0-1. Τότε, ο Λιόυμπιτσιτς έκανε τη σέντρα μέσα στην περιοχή και ο Κρασμίλνερ σκόραρε για τη Ραπίντ. Οι Κροάτες αντεπιτέθηκαν άμεσα στο 12’, όταν ο Ορσιτς έδωσε στον Πέτκοβιτς και αυτός ισοφάρισε για την Ντιναμό. Αυτό το γκολ έδωσε «φτερά» στους γηπεδούχους που άρχισαν να πιέζουν την εστία της Ραπίντ, χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία μέχρι το 30’.

Όμως, στο 34΄ο Φράνιτς συνδυάστηκε με τον Αντριτς και ο τελευταίος έκανε το 2-1 για τους Κροάτες. Ο Κάρα έχασε την τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για τη Ραπίντ.

Η Ντιναμό ξεκίνησε πολύ δυνατά στην επανάληψη και πίεσε «ασφυκτικά» την εστίσ της Ραπίντ, απειλώντας με την επιθετική της γραμμή. Ο Κάρα έχασε μια καλή ευκαιρία στο 53΄για τους «πράσινους» της αυστριακής πρωτεύουσας και σιγά σιγά ο ρυθμός έπεφτε. Στο 80’, ο Κιταγκάβα έχασε μια καλή ευκαιρία για τη Ραπίντ, όμως στο 83’ μια αντεπίθεση της Ντιναμό έδωσε την ευκαιρία στον Μπούλατ να πασάρει στον Σούταλο που έκανε το 3-1. Ο Σικ στο 85’ και ο Σούταλο στο 88’ έχασαν τις τελευταίες ευκαιρίες στην αναμέτρηση.


Η βαθμολογία του όγδοοου ομίλου:

1. Γουέστ Χαμ 10
2.Ντιναμό Ζάγκρεμπ 6
3. Γκενκ 4
4. Ραπίντ Βιέννης 3

Η επόμενη (πέμπτη)αγωνιστική (25/11):
Ραπίντ Βιέννης-Γουέστ Χαμ

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Γκενκ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube