Ο παλαίμαχος διεθνής Ολλανδός, Τζίμι-Φλόιντ Χάσελμπαϊνγκ φαίνεται πως εμπλέκεται στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο Αγγλικό ποδόσφαιρο με αγοραπωλησίες παικτών και τείνει να πάρει μορφή χιονοστιβάδας παίρνοντας μαζί του πολλές ομάδες και προπονητές της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας.

Ο Χάσελμπαϊνγκ, σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Telegraph συνομιλεί με δημοσιογράφο η οποία του έχει παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος επενδυτικού ομίλου με έδρα στη Σιγκαπούρη. Ο πρώην άσος της Τσέλσι και νυν προπονητής της QPR συμφωνεί να ταξιδέψει στη χώρα για να έχει συνάντηση με ανθρώπους εταιρίας έτσι ώστε να μεσολαβήσει για να αγοράσει ποδοσφαιριστές η ομάδα του.

Η συμφωνία βέβαια θα γινόταν με το αζημίωτο και αφού ολοκληρώνονταν οι μεταγραφές ο Χάσελμπαϊνγκ θα έπαιρνε το ποσό των 64.000 ευρώ. Η QPR εξέδωσε ανακοίνωση πως θα ερευνήσει την υπόθεση, αλλά διατηρεί την εμπιστοσύνη της στον Ολλανδό.



Στο συγκεκριμένο σκάνδαλο όμως εκτός από τον Χάσελμπάινγκ εμπλέκεται και ο ιδιοκτήτης της Λιντς, Μάσιμο Τσελίνο. Στο βίντεο που δημοσιεύει η «Telegraph» εμφανίζεται να συνομιλεί με την ίδια δημοσιογράφο της εφημερίδας για τους τρόπους που θα μπορούσε να παρακάμψει τους κανονισμούς της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για να πραγματοποιήσει μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

«Σας δίνω τη συνταγή να κάνετε τη δουλειά που σας καλύπτει και να μην εκτεθείτε σε κίνδυνο με τη Football League ή με οποιονδήποτε άλλο. Αν θέλετε να συνεργαστείτε μαζί μου, θα σας πω. Ξοδεύω οκτώ εκατομμύρια σε νέους παίκτες φέτος. Θέλετε να το χρηματοδοτήσετε; Θέλετε να μπείτε με ένα 20% σε αυτό; Το κάνουν και άλλοι αυτό, δεν σας λέω ότι είμαι ο μοναδικός. Σαν μέτοχος, μπορείτε να χρηματοδοτήσετε τον σύλλογο ζητώντας το οτιδήποτε. Ποσοστά ας πούμε. Αυτό επιτρέπετε να το κάνετε στην Αγγλία», αναφέρει ο Τσελίνο.



Επιμέλεια: Γιώργος Γιαννούλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube