Καταιγιστική η Άρσεναλ, διέσυρε 6-0 τη Λουντογκόρετς στο Λονδίνο με τον Μεσούτ Εζίλ να κάνει το παιχνίδι της ζωής του. Ο Γερμανός μέσος σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του και δεν παρέλειψε να μοιράσει μία ακόμη ασίστ για τους «κανονιέρηδες», που απειλήθηκαν μέχρι το δεύτερό τους γκολ από τους Βούλγαρους.

Το ματς

Δύο στιγμές ποδοσφαιρικής ευφυΐας αρκούσαν στην Άρσεναλ για να «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Στο 12’ ο Αλέξις με πλασέ-ποίημα άνοιξε το σκορ, ενώ τριάντα λεπτά μετά ο Γουόλκοτ ήταν αυτός που με… τηλεκατευθυνόμενο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 2-0. Βέβαια, οι «κανονιέρηδες» δεν έφτασαν στο ρελαντί στο 2-0, καθώς ο Οσπίνα χρειάστηκε να κάνει 3-4 καλές επεμβάσεις αποτρέποντας την ισοφάριση στο διάστημα μεταξύ των δύο γκολ.

Κάθε αμφιβολία για το νικητή εξαλείφθηκε στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους, όταν το γύρισμα του Γκιμπς από τα δεξιά έφερε-μετά από κόντρα-την μπάλα στο διάβα του Όξλεντ-Τσάμπερλεϊν κι από εκεί εύκολα στα δίχτυα για το 3-0. Το πάρτι συνεχίστηκε στο 56’, με τη βαθιά μπαλιά του Καθόρλα στον Εζίλ, ο οποίος με απίθανο κοντρόλ βρέθηκε ταχύτατα απέναντι στον Στογιάνοφ και είχε εύκολο έργο (4-0). Ο Λούκας «σέρβιρε» το 5-0 και το 6-0 στον Γερμανό μέσο, που ολοκλήρωσε έτσι την πιο παραγωγική βραδιά της καριέρας του.

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Μουστάφι, Γκιμπς, Κοκλέν, Καθόρλα (57’ Ελνενί), Γουόλκοτ (62’ Λούκας), Εζίλ, Όξλεντ-Τσάμπερλεϊν, Αλέξις (73’ Ιγουόμπι).

Λουντογκόρετς (Ντεμερτζίεφ): Στογιάνοφ, Παλομίνο, Νατάναελ, Ανισέτ, Ντιάκοφ, Καφού, Μίνεφ, Μότι, Μαρσελίνιο, Βάντερσον (80’ Λουκόκι), Μισιτζάν (68’ Κεσερού).

Διαιτητής: Αρτούρ Ντίας (Πορτογαλία).



Βαθμολογία
1. Άρσεναλ 7
2. Παρί 7
3. Βασιλεία 1
4. Λουντογκόρετς 1

Επόμενη αγωνιστική (1/11)
Λουντογκόρετς-Άρσεναλ
Βασιλεία-Παρί Σεν Ζερμέν

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube