Αν ένας άνθρωπος έχει μείνει σταθερά δίπλα στην Εθνική, σε όλα τα παιχνίδια και όλα τα ταξίδια, από τον... περασμένο αιώνα αυτός είναι ο Ανδρέας Φραντζέσκος. Ο λόγος για τον αφανή ήρωα της ομάδας τα τελευταία 23 χρόνια, τον φροντιστή που όλοι οι παίκτες αγαπούν, σέβονται και νιώθουν δικό τους άνθρωπο, αφού τους παρέχει ό,τι ζητήσουν... πριν το ζητήσουν, έχει τον δικό του κώδικα για να τα βγάζει πέρα.

Ο ακούραστος εργάτης της επίσημης αγαπημένης φροντίζει να είναι έγκαιρα έξω από τα δωμάτια, πλυμένα και τακτοποιημένα, όλα τα ρούχα προπόνησης και αγώνων, στο γήπεδο ετοιμάζει τα νερά και τα ισοτονικά, είναι ο τελευταίος που θα φύγει από τα αποδυτήρια για να ελέγξει αν μαζεύτηκαν τα πάντα.

Ο Ανδρέας, μετά από τα πρώτα χρόνια «αρίθμησε» τους διεθνείς με ένα δικό του σύστημα. Όποιον αριθμό έδινε στο μπουκάλι του καθενός αυτός το... κουβαλούσε μέχρι τέλους της καριέρας του στην Εθνική Ομάδα. Και όποιος νέος έμπαινε, έπαιρνε τον αμέσως επόμενο κενό αύξοντα αριθμό, για να μη χάνεται η σειρά και να γίνεται σωστά η δουλειά.

Οι παίκτες όχι μόνο δεν... δυσφόρησαν ποτέ με αυτά τα νούμερα, αλλά και αν κάποτε «άδειαζε» το αγαπημένο τους και τους το.. πρόσφερε τιμής ένεκεν ο Ανδρέας, αυτοί έμεναν στον αριθμό που είχαν αποκτήσει από την πρώτη τους ημέρα στην ομάδα.

Κάπως έτσι, φτάσαμε σε αυτό το «παράθυρο» και ο κλασικός… μαρκαδόρος έγραψε για πρώτη φορά τους αριθμούς 60 και 61 πάνω σε καπάκι από μπουκάλι. Ο Δημήτρης Φλιώνης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος... αρχειοθετήθηκαν και το συνήθισαν τόσο γρήγορα, που όταν ρωτήθηκε ο πρώτος από κάποιον τι νούμερο έχει, με την ερώτηση να αφορά στη φανέλα, απάντησε άμεσα. «Το 60»!

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ολυμπιακός: «Εν γνώσει της ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί της Μαργαρίτας Θάνου περί στημένων πρωταθλημάτων»

Παναθηναϊκός: Καταγγελία του Ολυμπιακού στον αθλητικό δικαστή κατά της δικηγόρου του «τριφυλλιού»

Οι Vikos Φalcons ανακοίνωσαν την απόκτηση του Άνταμ Σμιθ

Allwyn WBL 1: Κέλι και Γρηγοροπούλου οι πολυτιμότερες της 5ης αγωνιστικής

Παναθηναϊκός: Διαψεύδονται τα περί πρότασης ή κρούσης για Ντιαρά

ΜΜΕ Ιταλίας: «Πρόταση Παναθηναϊκού σε Βίρτους για Αλιού Ντιαρά»

Κάρλικ Τζόουνς: «Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό-Δεν διώξαμε εμείς τον Ομπράντοβιτς από την Παρτίζαν»

«Ο ΠΑΟΚ έκανε κρούση για Κρις Τζόουνς, ξεκάθαρο όχι του Ερυθρού Αστέρα»

Χείμαρρος Γιαννακόπουλος: Μήνυμα στον ιδιοκτήτη του Άρη και αιχμές για τους Αγγελόπουλους και το σκάνδαλο στο μπάσκετ

ΑΕΚ: Προπονήθηκαν κανονικά οι Γουίλιαμς και Νόλεϊ, εκτός ο Σκορδίλης