Από τον Δεκέμβριο του 2014 είχε προβλέψει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί υπό την απειλή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη ρευστότητα.

«Η ΕΚΤ ξέρουμε από την περίπτωση της Ιρλανδίας ότι καθαρά αντιδημοκρατικά σηκώνει ένα τηλέφωνο και απειλεί μια εκλεγμένη κυβέρνηση με κλείσιμο των ΑΤΜ. Αυτό έκανε το 2009 στην Ιρλανδία, αυτό έκανε στην Κύπρο, δεν είναι κάτι καινούριο», είχε δηλώσει ο κ. Βαρουφάκης.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει αυτήν την απειλή και να πει στον κ. Ντράγκι δεν δικαιούται να θέτει μία νεοεκλεγμένη κυβέρνηση υπό αυτή την αυθαίρετη απειλή, η οποία δεν προβλέπεται από καμία ευρωπαϊκή συνθήκη και να τού κλείσει το τηλέφωνο, τότε δεν έχει λόγο να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνιζε.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι από τις 11 Φεβρουαρίου δε θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις.

Δείτε το βίντεο…



Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παρίσι: Ξανά ανοικτός ο Σηκουάνας για κολύμβηση - 3 περιοχές, διαθέσιμες για μπάνιο, έναν αιώνα μετά

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Στις φλόγες εργοστάσιο- Eκκενώθηκε το Ίδρυμα Χρόνιων Παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων»

Δύο πυροσβέστες τραυματίες από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο – Μεταφέρονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής- Μήνυμα 112 για εκκένωση δύο οικισμών

Σε εξέλιξη η επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Ρόδο - Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη για θανάσιμη παράσυρση γάτας

Συναγερμός στη Ρόδο για φωτιά στον Ατάβυρο – Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων

Θεσσαλονίκη: 13χρονος τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο στη Χαλκιδική

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά Κέρκυρας - Έσβησε άμεσα εστία στον Άγιο Στέφανο

Φωτιά τώρα σε εξέλιξη επί της λεωφόρου Σπάτων - Εστάλη 112