Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες 2028, Κέισι Βάσερμαν, απολογήθηκε δημόσια μετά την αποκάλυψη πως το όνομά του βρίσκεται στα τελευταία έγγραφα που σχετίζονται με την «υπόθεση Έπσταϊν» και δημοσίευσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Αυτά τα έγγραφα εμπεριέχουν άσεμνες ανταλλαγές email από το 2003 μεταξύ του Βάσερμαν και της Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών, επειδή βοήθησε τον Επστάιν να «στρατολογήσει» ανήλικες πόρνες.

«Λυπάμαι βαθιά για την αλληλογραφία μου με την Γκισλέιν Μάξγουελ, που έλαβε χώρα πριν από περισσότερα από 20 χρόνια και πολύ πριν αποκαλυφθούν τα φρικτά εγκλήματά της», δήλωσε ο 51χρονος Βάσερμαν στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).

Παράλληλα, δήλωσε ότι «δεν είχε ποτέ καμία προσωπική ή επαγγελματική σχέση με τον Έπσταϊν»: «Οπως έχει τεκμηριωθεί ευρέως, συμμετείχα σε ένα ανθρωπιστικό ταξίδι ως μέλος μιας αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Κλίντον το 2002 στο αεροπλάνο του Επστάϊν. Λυπάμαι βαθιά που είχα σχέση με οποιονδήποτε από αυτούς».

Τα εν λόγω email συγκαταλέγονται στα εκατομμύρια έγγραφα που δημοσίευσε την Παρασκευή το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σχετικά με την «υπόθεση Έπσταϊν». Ο Τζέφρι Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι διηύθυνε ένα τεράστιο κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων που αφορούσε ανήλικα κορίτσια. Αυτοκτόνησε στην φυλακή τον Αύγουστο του 2019, σύμφωνα με τις αρχές, πριν από την δίκη του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube