Σε έμμεση παραδοχή ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί στο πολιτικό περιβάλλον εξαιτίας των άγονων διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας, καθιστά όλο και πιθανότερο το σενάριο διενέργειας πρόωρων εκλογών προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από τη Βασιλεία της Ελβετίας όπου βρίσκεται, ο κ. Βενιζέλος παραδέχθηκε τη δυσκολία επισημοποίησης της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα και κατηγόρησε εκ νέου τον ΣΥΡΙΖΑ για πρόκληση πολιτικής αστάθειας που επιτρέπει στους δανειστές να δηλώνουν δύσπιστοι για τις προθέσεις της χώρας.

«Όταν υπάρχει μια αντιπολίτευση, η οποία προτείνει πράγματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εκτροχιασμό -όχι την Ευρώπη- την Ελλάδα και να οδηγήσουν σε απώλεια των επιτευγμάτων μέσα σε λίγες μέρες είναι λογικό να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα και μια σκλήρυνση ώστε να δοθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις» είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες: «Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε τέλος ότι «η Ελλάδα έχει όλα τα δεδομένα που της επιτρέπουν να βγει από το Πρόγραμμα, από το Μνημόνιο και την Τρόικα και να περάσει σε μια άλλη εποχή σοβαρότητας, υπευθυνότητας, συλλειτουργίας με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε ισότιμη βάση».

Πηγή: newsbeast.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αιτωλοακαρνανία: Την Τετάρτη η απολογία του 44χρονου για τη δολοφονία του κοινοτάρχη Λιθοβουνίου

Κατάσταση καταστροφής λόγω φονικών πυρκαγιών στη Χιλή – 16 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι

Μάλγαρα: Για τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη ετοιμάζονται οι αγρότες - Ποια είναι τα αιτήματά τους

Γροιλανδία: Αποχωρούν οι Γερμανοί στρατιώτες - Τι αναφέρει η κοινή δήλωση των 8 κρατών που ο Τραμπ απειλεί με δασμούς

Κλείνουν λωρίδες στον Κηφισό από Δευτέρα και για 2 ακόμη μέρες – Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

«Ενωμένοι στην αντίδρασή μας»: Κοινή δήλωση των 8 κρατών που ο Τραμπ απειλεί με δασμούς για τη Γροιλανδία

Λήμνος: 20χρονος έπεσε σε γκρεμό 200 μέτρων - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Ο Μακρόν θα ζητήσει οικονομικά αντίποινα της ΕΕ μετά τις απειλές του Τραμπ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες για υπόθεση επικίνδυνης σωματικής βλάβης

Επιχείρηση διάσωσης οχτώ ορειβατών στον Ταΰγετο - Τουλάχιστον ένας τραυματίας