Μετά την διακοπή των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ζινεντίν Ζιντάν μπαίνουν στην πιο σημαντική περίοδο ίσως και όλης της χρονιάς, αυτή του μήνα Απριλίου, όπου η «βασίλισσα» καλείται να δώσει 9 παιχνίδια σε διάστημα 28 ημερών.

Μεταξύ αυτών φυσικά, οι δύο αναμετρήσεις με την Μπάγερν Μονάχου, το clasico με την Μπαρτσελόνα αλλά και το ντέρμπι με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Οι διεθνείς των «μερένχες» επέστρεψαν από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες και ο Ζιντάν καταστρώνει τα πλάνα του για τα κρίσιμα επερχόμενα ματς.

Η αρχή γίνεται για το ισπανικό πρωτάθλημα την Κυριακή 2 Απριλίου στο« Σαντιάγκο Μπερναμπέου» κόντρα στην Αλαβές, ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική (30η) εκτός έδρας με την Λεγανές την Τετάρτη 5/4, για να κλείσει την εβδομάδα δυναμικά με το ντέρμπι της Μαδρίτης Σάββατο 8/4. Ο εντός έδρας αγώνας κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης είναι μια δεύτερη αφετηρία «καυτών» ματς.

Τα «ρέστα» τους όμως οι Μαδριλένοι θα τα παίξουν με την Μπάγερν Μονάχου για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που ο μαθητής Ζιζού θα αντιμετωπίσει τον δάσκαλο Κάρλο Ανσελότι με φόντο μία θέση στα ημιτελικά.

Ο πρώτος αγώνας λοιπόν με τους Βαυαρούς θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Απριλίου στην «Allianz Arena» με την ρεβάνς να παίζεται έξι βράδια αργότερα, την Τρίτη 18 του μήνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Όμως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα έχει την πολυτέλεια να ξεκουραστεί και να εστιάσει στον δεύτερο αγώνα κόντρα στην Μπάγερν μιας και στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Απριλίου οι «μερένχες» θα αγωνιστούν κόντρα στην Σπορτινγκ Χιχόν ως φιλοξενούμενοι.

Και τα δύσκολα δεν σταματούν εκεί για τους πρωταθλητές Ευρώπης καθώς μετά την μάχη με την Μπάγερν που θα κρίνει μία θέση στην τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η Ρεάλ Μαδρίτης δίνει ίσως τον μεγαλύτερο αγώνα γοήτρου αλλά και ουσίας για την ισπανική La Liga αυτόν κόντρα στην αιώνια αντίπαλο Μπαρτσελόνα, στην έδρα της και μπροστά σε 80.000 θεατές.

Ένα clasico που σε σχέση με αυτά των τελευταίων ετών είναι ζωτικής σημασίας γιατί αυτή τη χρονιά οι δύο ομάδες είναι σε απόσταση αναπνοής και αυτοί οι τρεις βαθμοί θα κρίνουν ενδεχομένως και ολόκληρο το πρωτάθλημα. Βέβαια μέχρι και τις 23 Απριλίου όπου έχει οριστεί το Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα ουδείς γνωρίζει με τη βαθμολογική διαφορά θα πάνε. Με δεδομένο ότι και η Μπαρτσελόνα θα έχει τον ίδιο όγκο παιχνιδιών στην La Liga και φυσικά την διπλή αναμέτρηση ενάντια στη Γιουβέντους.

Ωστόσο, ο «γολγοθάς» δεν τελειώνει εδώ για την βασίλισσα,με άλλους δύο αγώνες εντός συνόρων με Λα Κορούνια (εκτός) και Βαλένθια (εντός) στις 26 και 29 ή 30 Απριλίου αντίστοιχα.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η Ρεάλ Μαδρίτης, ο προπονητής της Ζινεντίν Ζιντάν αλλά και οι ποδοσφαιριστές του θα μπορέσουν να διαχειριστούν την πίεση και το υπερφορτωμένο πρόγραμμα χωρίς τραυματισμούς αλλά και βαθμολογικές απώλειες στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Διότι η Ρεάλ μπορεί να έχει το προβάδισμα και την τύχη στα χέρια της με το +2 από τους «μπλαουγκράνα» με έναν αγώνα λιγότερο, αλλά όπως έχει δείξει η ιστορία είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, κάτι που ισχύει και για τις δύο ισπανικές ομάδες. Ενώ ταυτόχρονα μπορεί να προσφέρει πλεονέκτημα στην Ατλέτικο Μαδρίτης που είναι στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και έχει λιγότερη πίεση αντιμετωπίζοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ το «αουτσάιντερ» Λέστερ.


Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Απρίλιο

Διοργάνωση Ματς Ημερομηνία

Πριμέρα Ντιβισιόν (29η αγωνιστική) Ρεάλ Μαδρίτης-Αλαβές Κυριακή 2/4
Πριμέρα Ντιβισιόν (30η αγωνιστική) Λεγανές-Ρεάλ Μαδρίτης Τετάρτη 5/4
Πριμέρα Ντιβισιόν (31η αγωνιστική) Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης Σάββατο 8/4
Τσάμπιονς Λιγκ (φάση των {8}) Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης Τετάρτη 12/4
Πριμέρα Ντιβισιόν (32η αγωνιστική) Σπόρτινγκ Χιχόν-Ρεάλ Μαδρίτης Σάββατο 15/4
Τσάμπιονς Λιγκ (φάση των {8},ρεβάνς) Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου Τρίτη 18/4
Πριμέρα Ντιβισιόν (33η αγωνιστική) Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα Κυριακή 23/4
Πριμέρα Ντιβισιόν (34η αγωνιστική) Ντεπορτίβο-Ρεάλ Μαδρίτης Τετάρτη 26/4
Πριμέρα Ντιβισιόν (35η αγωνιστική) Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια Σάββατο/Κυριακή 29 ή 30/4 (δεν έχει οριστεί)

Επιμέλεια: Φωτεινή Γεωργάκη

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube