Ο Τζοέλ Εμπίντ μάλλον δεν έπεισε κανέναν λέγοντας πως ο αποκλεισμός των Σίξερς από τους Σέλτικς δεν συνιστά αποτυχία. Η ομάδα της Φιλαδέλφεια γνώρισε τη συντριβή με 122-88 στο Game 7 και αποχαιρέτησε άδοξα τα playoffs.

«Προσωπικά το βλέπω σαν ένα καλό βήμα. Όπως είπε και κάποιος, δεν είναι αποτυχία, αλλά ένα βήμα ακόμη προς την επιτυχία», ανέφερε ο MVP της κανονικής περιόδου που ακόμη ψάχνει το πρώτο του πρωτάθλημα. «Δεν έχει σημασία σε ποια φάση χάνεις. Ούτως ή άλλως δεν θα πάρεις κανένα τρόπαιο για τη δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη, την πέμπτη ή την έκτη θέση. Δεν μετρά αν θα αποκλειστείς στον πρώτο γύρο ή θα χάσεις στους τελικούς. Μόνο μια ομάδα κερδίζει στο τέλος και αν δεν τα καταφέρεις, τότε τι, θα είσαι χαρούμενος που είσαι δεύτερος; Εγώ πάντως όχι! Για μένα, αν δεν είσαι πρώτος, δεν πέτυχες. Τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία», πρόσθεσε.

Μάλιστα, έκανα σκληρή αυτοκριτική, αλλά και κριτική για τους συμπαίκτες του. «Πρέπει να βελτιωθώ και θα βελτιωθώ. Σε αυτό επικεντρώνομαι. Όλοι μας θα πρέπει να βρούμε τρόπους για να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Όμως δεν μπορείς να κερδίσεις μόνος σου. Εγώ και ο Τζέιμς (Χάρντεν) δεν μπορούμε να κερδίσουμε μόνοι μας. Γι’ αυτό το μπάσκετ παίζεται πέντε εναντίον πέντε», είπε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube