Το τεράστιο ποσό (85 εκατ. ευρώ) που δαπανήθηκε για χάρη του άρχισε με το καλημέρα να… δικαιολογεί ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ!

Στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ο Ολλανδός έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο, υπογράφοντας νίκη στο ντέρμπι με την Έβερτον (2-1) και πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Παρά τις απουσίες των Σαλάχ-Κουτίνιο και το rotation του Γιούργκεν Κλοπ, η ομάδα του κατάφερε να κυριαρχήσει στο «Άνφιλντ».

Έστω κι αν χρειάστηκε λοιπόν ένα τραβηγμένο πέναλτι που δόθηκε σε μαρκάρισμα του Χόλγκεϊτ στον Λαλάνα, πήρε το προβάδισμα: Με τον Μίλνερ να εξαργυρώνει το σφύριγμα στο 35’ και να βάζει μπροστά τους «κόκκινους». Προσωρινά όπως αποδείχθηκε.

Γιατί αφότου το ημίχρονο έκλεισε με ένταση (εξαιτίας ενός σπρωξίματος του Χόλγκεϊτ στον Φιρμίνο που έστειλε τον Βραζιλιάνο στην… εξέδρα) η Έβερτον βρήκε την απάντηση στο δεύτερο.

Πρώτα λοιπόν ο Άλαρνταϊς έκανε αλλαγή τον Ρούνεϊ (που έχοντας μια κίτρινη έκανε… ό,τι μπορούσε για να αποβληθεί) και λίγο αργότερα τα «ζαχαρωτά» έβγαλαν μια υποδειγματική αντεπίθεση, στο τέλος της οποίας ο Σίνγκουρντσον εκτέλεσε άψογα για την ισοφάριση (67’).

Είπαμε όμως. Σήμερα ήταν η μέρα του Φαν Ντάικ! Μπορεί να τον βοήθησε λοιπόν ελαφρώς και ο Πίκφορντ -με την παντελώς άστοχη έξοδο που έκανε στο 84’- ωστόσο σημασία έχει ότι ο Ολλανδός βρέθηκε εκεί που έπρεπε για να πετύχει το γκολ-λύτρωση για τη Λίβερπουλ.

Αυτό που έστειλε τους «κόκκινους» στους «32» του Κυπέλλου Αγγλίας και διεύρυνε ακόμα περισσότερο το εντυπωσιακό σερί τους, που έφτασε τα 17 παιχνίδια χωρίς ήττα σε όλες τις διοργανώσεις.



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έμφραγμα at the buzzer για τη Γιουνάιτεντ, παρέμεινε αήττητη η Έβερτον!

Βασικός ο Τζόλης στο λονδρέζικο ντέρμπι: Οι ενδεκάδες στο Άρσεναλ-Τσέλσι

Ατζούν για Τζολάκη: «Τον είχα βάλει στο μάτι από την ημέρα που έπιασε τα τρία πέναλτι με τη Φενέρμπαχτσε»

Επιστροφή στην Αγγλία για τον Βάρντι, υπέγραψε στην Μπέρνλι!

Χάαλαντ: «Είμαστε σε φάση ανακατασκευής ακόμη - Φανταστικές οι μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν»

«Η Λίβερπουλ δεν παρατάει την περίπτωση του Σαρ και θα επανέλθει τον Ιανουάριο»

Συνεχίζει να μαγεύει την Premier League: Τρίτο σερί «Player of the Match» για τον Τζολάκη!

Ο Τζολάκης κράτησε και πάλι ανέπαφη την εστία του, η Χαλ πήρε τον βαθμό και η Βίλα συνεχίζει να απογοητεύει

Έγραψε αρνητικό ρεκόρ 53 ετών η Τότεναμ στην Premier League!

Αγχώθηκε αλλά έκανε το 3Χ3 με Χάαλαντ η Σίτι - Ισοπαλία για την Μπράιτον του Κωστούλα, ούτε τώρα γκολ η Τότεναμ!