Αυτή η Μακάμπι, πάει για μεγάλα πράγματα!

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου «πάτησε» την Εφές στο Τελ Αβίβ και με το 77-75 που επικράτησε, ανέβασε το ρεκόρ της στο 19-8 όντας μόνη τέταρτη στην βαθμολογία. Παράλληλα, σταμάτησε το σερί έντεκα νικών της Αναντολού Εφές, που είχε να χάσει από τις 20 Δεκεμβρίου (σσ. στην Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ).

Στους 21 πόντους σταμάτησε ο Σκότι Γουίλμπεκιν, που είχε 2/2 βολές στο φινάλε και έγιρε την πλάστιγγα υπέρ της Μακάμπι, με τον Σέιν Λάρκιν -που αγωνίστηκε ξανά μετά τον τραυματισμό του- να αστοχεί στο τελευταίο σουτ του αγώνα.

Το ματς

Φανταστικό πρώτο δεκάλεπτο από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έχοντας τους Χάντερ και Γουίλμπεκιν και Ζούσμαν σε εξαιρετική κατάσταση. Παράλληλα, η Μακάμπι είχε... πνίξει και είχε περιορίσει τα ατού της Εφές με την άμυνά της, κρατώντας την μόλις στους έντεκα πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο (21-11). Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο τα πράγματα αντιστράφηκαν και η ομάδα του Αταμάν μπήκε με το πόδι στο.. γκάζι! Με επιθετικό πλουραλισμό και επιβάλλοντας τον φρενήρη ρυθμό της, η Εφές όχι απλά γύρισε το σκορ αλλά πήγε στο ημίχρονο και με προβάδισμα έξι πόντων (36-42).

Ματσάρα και στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι, με την Εφές να διατηρεί μια διαφορά πέντε ή έξι πόντων αλλά να μην μπορεί να την διευρύνει. Και από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου κι έπειτα, οι γηπεδούχοι άρχισαν να κλείνουν την κάνουλα και να ρίχνουν την διαφορά στο καλάθι (57-59). Ο Γουίλμπεκιν έφερε το ματς στα ίσα με την έναρξη (61-61) του τέταρτου δεκαλέπτου αλλά ένα σερί 8-0 έδειξε να γέρνει την... πλάστιγγα υπέρ της Εφές (61-69). Άβντιγια και Καλοϊάρο πήραν πάνω τους το σκοράρισμα, το ματς πήγαινε πόντο πόντο και με το σκορ στο 75-71, ο Μίτσιτς ισοφάρισε με τρίποντο και φάουλ από τα 8,5 μέτρα. Το φάουλ πάνω στο Γουίλμπεκιν και οι δύο εύστοχες βολές του, διαμόρφωσαν το 77-75 υπέρ της Μακάμπι που έμεινε μέχρι το φινάλε αφού το τρίποντο του Λάρκιν στην εκπνοή βρήκε ταμπλό.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η επιστροφή Πίτερς και τα μεγάλα σουτ του ΜακΙντάιρ: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μιλάνο

Καθησυχαστικός ο Σατοράνσκι: «Ήταν τρομακτική στιγμή, αλλά νιώθω πολύ καλύτερα»

Γιαννακόπουλος: «Είναι δυνατόν να ασχοληθώ με μία ήττα, όταν διακυβεύεται η ακεραιότητα του αθλήματος;»

Του έφταναν 23 πόντοι και έβαλε ακριβώς τόσους: Ο Βεζένκοφ προσπέρασε τον Σπανούλη και έγραψε ιστορία!

Γιαννακόπουλος για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές: «Η μεγαλύτερη νίκη της σεζόν...»

Μαγικός ΜακΙντάιρ, σταθερός Σάσα, x-factor Eντζάι: Τα highlights της νίκης του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι

Μπόνγκα: «Δεν παίξαμε όπως συνηθίζουμε, να σιγουρευτούμε ότι δεν θα ξαναγίνει»

Βεζένκοφ: «Ήμασταν πιο σκληροί, κάποιοι παίκτες έκαναν το βήμα παραπάνω, ιδιαίτερο να είμαι πρώτος σκόρερ»

Το... παράπονο Μπαρτζώκα: «Δεν θέλω να κρίνω, αλλά νομίζω η ομάδα αξίζει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο»

Μπαρτζώκας για αντικατάσταση Μοντέρο: «Θα κοιτάξουμε την αγορά, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε έναν πλέι μέικερ»