Τι κι αν τα οικονομικά του δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο; Τι κι αν αναγκάστηκε και αυτό το καλοκαίρι να αλλάξει τρόπον τινά την περυσινή πετυχημένη συνταγή, που τον έφερε στα πλέι οφ και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια; Ο Πανιώνιος είναι ΟΜΑΔΑ, αποπνέει ΥΓΕΙΑ και στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος μοιάζει να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Ο «Ιστορικός» ήταν ισοπεδωτικός στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, έφτασε στην εντυπωσιακή νίκη με 4-1 και φιγουράρει, μαζί με τον ΠΑΟΚ, στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, όντας μάλιστα αήττητος μετά από πέντε αγωνιστικές. Οι «κυανέρυθροι» μετρούν τρεις νίκες απέναντι σε Κέρκυρα, Απόλλωνα Σμύρνης, ΑΕΛ και δύο ισοπαλίες κόντρα σε Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτό, όμως, δεν αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του σε ό,τι αφορά στα αποτελέσματα και όχι στην βαθμολογική συγκομιδή. Δύο φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα τις σεζόν 1989-90 (με σύστημα 2-1-0) και 2012-13, ο Πανιώνιος ξεκίνησε με τέσσερις νίκες και μια ήττα. Στην πρώτη περίπτωση έχασε στην πρεμιέρα από τον ΟΦΗ και ακολούθησαν οι διαδοχικές νίκες κόντρα σε Πανσερραϊκό, Ιωνικό, Ολυμπιακό Βόλου και Ξάνθη. Στη δεύτερη μέτρησε τέσσερα τρίποντα απέναντι σε Άρη, Βέροια, ΟΦΗ, ΑΕΚ και μια ήττα από τον Λεβαδειακό.

Υπάρχουν, επίσης, άλλες τρεις περιπτώσεις, στις οποίες οι «κυανέρυθροι» ξεκίνησαν τη σεζόν όντας αήττητοι στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Αυτό συνέβη το 2003-04 με απολογισμό μια νίκη και τέσσερις ισοπαλίες, το 1983-84 με δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες και το 1984-85 με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες, όπως συμβαίνει φέτος. Η τελευταία σεζόν είναι από κάθε άποψη ιστορική, καθώς εκείνο το αήττητο σερί τερματίστηκε τη δωδέκατη αγωνιστική με συνολικό απολογισμό πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες και αποτελεί το καλύτερο ξεκίνημα του Πανιωνίου στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Με Σλούκα αρχηγό και Ναν «καυτό», ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι στο παιχνίδι της!

Η αρχηγική επιστροφή του «Παπ» και το «παρών» του Μιλουτίνοφ: Τα σημεία από το Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα

«Η καλύτερη ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός η Άστον Βίλα - Αυτά είναι τα… όπλα της»

Μεντιλίμπαρ-Έμερι: Αλληλοσεβασμός και… παρελθόν στη βασκική μονομαχία μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα!

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα και ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του…

Το ματς-έπος, ο ΠΑΟΚ που αρνείται να πεθάνει και η ΑΕΚ που δεν... μαθαίνει: Τα σημεία από την ντερμπάρα της Τούμπας!

ΑΕΚ σε beast mode για τον... γύρο του θριάμβου στην Τούμπα!

25 Απριλίου 1974: Όταν η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επέστρεψε από ταξίδι, ενώ ξεκινούσε επανάσταση στην Πορτογαλία!

Ολυμπιακός: Ο Μεντιλίμπαρ έχει δοκιμάσει 5 διαφορετικά δίδυμα στόπερ στην ενδεκάδα!

Η κακή σχέση του ΠΑΟΚ με τον… Απρίλιο, που δεν λέει να σπάσει