Όχι φέτος! Ο Κολοσσός έχει εξελιχθεί σε… κακό δαίμονα για τον Άρη, καθώς μετά τη Θεσσαλονίκη, τον νίκησε και στη Ρόδο, επικρατώντας στην παράταση με 78-77!

Και πάλι «ήρωας» για τους «θαλασσί» ήταν ο Ντομινίκ Ουότερς, ο οποίος πέρα από τους 25 πόντους που σημείωσε, πέτυχε και τη μία κρίσιμη βολή στο τέλος του έξτρα πεντάλεπτου!

Από τους «κίτρινους» πρώτος σκόρερ ήταν ο Βεζένκοφ με 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησε ο Αντεγκμπόγιε, ο οποίος πρόσθεσε άλλους 17.

Σφιχτό και χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό ήταν το ματς στα πρώτα του λεπτά, με τις δύο ομάδες να ήταν στο 8-8 περίπου στα μισά της περιόδου. Όμως, από εκείνο το σημείο και έπειτα, αμφότεροι αποφάσισαν να τρέξουν στο γήπεδο, με τον Άρη να ήταν αυτός διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα (14-16). Έτσι κύλησε μέχρι το τέλος του το πρώτο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να το κλείνουν στο +3 (18-21).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ρυθμός του ματς ήταν πιο ανεβασμένος, με τον Ουότερς να είχε πάρει… φωτιά και να δίνει στον Κολοσσό το προβάδισμα (30-28), περίπου τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, καθώς εκμεταλλευόμενη την αστοχία των Ροδιτών, έκανε ένα επιμέρους 6-1, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενη 34-31.

Με το… καλημέρα του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ριντ πήγε τον Άρη στο +6 (31-37), όμως ο Κολοσσός «απάντησε» με ένα σερί 7-0, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα (38-37). Για περίπου δύο λεπτά οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, ωστόσο με «όπλο» τα τρίποντα, οι Ροδίτες κατάφεραν να πάνε ακόμα και στο +8 (49-41). Εκεί, ο Βεζένκοφ ξεκίνησε την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι μείωσαν στον πόντο (49-48), με τον Σκοτ να διαμορφώνει στο τέλος το 51-48.

Αρκετά άστοχες ήταν οι δύο ομάδες στα πρώτα δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου, με τον Αντεγκμπόγιε να παίρνει… μπρος και με πέντε δικούς του πόντους να δίνει ξανά το προβάδισμα στον Άρη (51-53). Ο Κολοσσός «απάντησε» με ένα δικό του 6-0, περνώντας ξανά μπροστά (57-53), αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν να ξεφύγει η κατάσταση (57-57). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το ματς έγινε… ροντέο με το σκορ να ήταν στο 62-62, δύο λεπτά πριν τη λήξη. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έφτασαν ακόμα και στο +5 (65-70), αλλά ο Ουότερς είχε αντίθετη… άποψη, φέρνοντας το ματς στην ισοπαλία (70-70) στα 12 τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Αντεγκμπόγιε να χάνει το σουτ και το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση!

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Κολοσσός από την κούραση υπέπεσε σε λάθη και έτσι ο Άρης κατάφερε να προηγηθεί 73-70, ενώ με τρίποντο του Βεζένκοφ πήγε ακόμα και στο +5 (71-76). Με 1/2 βολές, ο Βεζένκοφ έκανε το 77-77, αλλά στα 2’’ δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Ουότερς τον… μιμήθηκε, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα της Ρόδου με 78-77!

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 31-34, 51-48, 70-70 κ.α., 78-77

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος, Λαρεντζάκης 12 (1), Σιόλογκας, Ουότερς 25 (2), Μανωλόπουλος 6 (2), Σμιθ 6, Στεφανίδης, Λίντεν 3 (1), Σκοτ 16 (4), Τσάμης, Χάγκινς 7, Ρόμπινσον 3 (1).

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 12 (2), Δήμας, Ριντ 10 (2), Τόμας 9 (1), Πουλιανίτης, Χαρίσης 2, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 19 (3), Νέιμικ 3, Μούρτος, Σίμτσακ 5, Αντεγκμπόγιε 17 (2).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παπανικολόπουλος: «Η Καρδίτσα βαδίζει σε πρωτόγνωρα μονοπάτια και τα παιδιά έχουν πλήρη επίγνωση του τι γίνεται»

Ερντέμ: «Συγχαρητήρια στις παίκτριες και στους οπαδούς μας - Πολύ σημαντική η Σταμολάμπρου, τώρα είμαστε καλύτερες»

Επέστρεψε στις νίκες με 100άρα η Καρδίτσα και βύθισε το θλιβερό Μαρούσι

Λύγισε για την επιστροφή της η Σταμολάμπρου: «Δεν ένιωσα στιγμή μόνη μου σε όλο αυτό, ευχαριστώ τον κόσμο»

Μπαρτζώκας: «Σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι περιμέναμε ο Μόρις - Άξιζε η υπομονή που κάναμε για να τον βρούμε»

Τα ιστορικά επιτεύγματα του Ντόρσεϊ μετά την απίθανη εμφάνισή του στο Ολυμπιακός-Κολοσσός!

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Συνεχίζει την αήττητη πορεία του ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός

Καράσκο: «Στις αρχές της τρίτης περιόδου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και αυτό δεν επιτρέπεται»

Ντόρσεϊ: «Νιώθω ότι δικαιώνομαι για την σκληρή δουλειά που κάνω, δεν παίρνω τίποτα ως δεδομένο»

Α1: Συνέτριψε τον Πανσερραϊκό και έκλεισε το 2025 στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

TAGS: Άρης