Στο ματς με τον Πλατανιά είδαμε μερικές σκηνές από τα προσεχώς. Πρώτο ματς του Γκαρσία, πρώτο ματς με τις οδηγίες του νέου προπονητή, πρώτο ματς για δύο παίκτες, πρώτη φορά που κάποιοι παίκτες έπαιζαν στην ίδια 11άδα.

Συνολικά, λοιπόν, για την εικόνα του Ολυμπιακού κουβέντα δεν μπορεί να γίνει. Μπορεί να γίνει, όμως, μεγάλη κουβέντα για μερικά συγκεκριμένα πράγματα που φάνηκαν με γυμνό μάτι. Κατ’ αρχάς, ο Γκαρσία θέλει η ομάδα του να πιέζει τον αντίπαλο ψηλά.

Το ξέραμε ότι αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό της ισπανικής προπονητικής σχολής, το είδαμε κόντρα στον Πλατανιά ότι είναι και βασικό στοιχείο της συνταγής του Γκαρσία. Μένει να δούμε, λοιπόν, πόσο γρήγορα θα καταφέρει ο Ισπανός να πετύχει αυτό που θέλει.

Μπαμ από μακριά έκανε και η ευεργετική παρουσία του Μιραλάς για την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Και είναι ευεργετική η παρουσία του διότι μπορεί να κάνει περισσότερες από μία δουλειές.

Ιδανικός για να παίξει παρτενέρ του σέντερ φορ σε σχήμα με δύο μπροστά: το έκανε κόντρα στους κρητικούς, τραβιόταν μακριά από την περιοχή και ζήταγε μπάλα και – το σημαντικότερο – με την παρουσία του και μόνο βοήθησε τον Τζούρτζεβιτς να βρει πιο πολλούς χώρους και να δράσει με τα αποτελέσματα που είδαμε.

Και στην άκρη, όμως, όταν βγαίνει ο Βέλγος τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Κατ’ αρχάς στην άκρη βγαίνει αξιοποιώντας την εξαιρετική τεχνική κατάρτισή του, την έκρηξη και την ταχύτητά του αλλά και την ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός.

Το θέμα είναι ότι όταν ο Μιραλάς είναι στην άκρη με την μπάλα στα πόδια και με δεδομένο ότι τα χαφ του Ολυμπιακού έχουν την έφεση να πατάνε περιοχή και να απειλούν η αντίπαλη περιοχή γεμίζει από ερυθρόλευκες φανέλες. Τι σημαίνει αυτό; Μένει μόνο μια καλή πάσα για να γίνει γκολ.

Τεράστια υπόθεση για ομάδα που θα κληθεί να παίξει κόντρα σε κλειστές άμυνες. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια, στην Ελλάδα το πρωτάθλημα στο δίνουν τα γκολ, η επίθεση και οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Και κάτι ακόμα που βοηθά πολύ.

Ο Μιραλάς έχει εξαιρετικά στημένα. Το έδειξε με την πρώτη ευκαιρία, άσχετα αν αντέδρασε σωστά ο γκολκίπερ του Πλατανιά. Και όλα αυτά με μόλις δύο προπονήσεις. Πριν καλά – καλά μάθει τα ονόματα των συμπαικτών του.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube